پیامدهای حذف املاء فارسی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
- کد COI اختصاصی: MTCONF06_270
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 347
نویسندگان
دپارتمان الکترونیک، دانشکده فنی امام خمینی سبزوار، دانشگاه فنی وحرفه ای، استان خراسان رضوی، ایران، دکتری فیزیک هسته ای
چکیده
دستیابی به بهترین و سادهترین روش خواندن و نوشتن از امتیازات زبان یک کشور محسوب میشود. اما زبان و فرهنگ، آموزه ای نیست که طی یک یا دو سال شکل گرفته باشد. قرنها طول کشیده تا زبان به شکل فعلی خودش درآمده و لذا تغییر آن هم قرنها طول خواهد کشید. ولی اصلاح و به روز رسانی آن با پیشرفت علم و تکنولوژی امری اجتناب ناپذیر است. نویسنده در مقاله ای با عنوان ادبیات، تکنولوژی و اصلاحات گوشه ای از اصلاحات قابل اجرا و لازم را با هدف حذف حروف هم صدا از الفبای فارسی و به دنبال آن حذف درس و آزمون املاء یا دیکته ی فارسی به صورت کاملا استدلالی و علمی متذکر شد و برای نفی آنها هل من مبارز طلبید ولی دریغ که صدایش را نشنیدند و آنها هم که شنیدند حمایت نفرمودند. این بارسعی دارد با ارائه آمار و ارقام، قسمتی از اتلاف اوقات مفید ایرانیان و زیان مالی که همه ساله از این طریق به اقتصاد کشور و نهایتا مردم وارد میشود را به نمایش بگذارد تا شاید دل صاحب نظرانی را به درد آورد، تا مگر بر خودشان و میهن شان رحم نمایند که گفته اند جلو ضرر را از هرکجا بگیری منفعت است. در این راستا نتایجی بدست می آید سخت نا امید کننده. صرف دو میلیارد ساعت مفید از عمر گرانمایه هزارن ایرانی که به بطالت محض و از سر اصرار بر سنت پیشینیان میگذرد. هزاران میلیارد تومان اتلاف هزینه اقتصادی و حذف منابع طبیعی و ملی و سرمایه های گرانقدر انسانی و خدادادی و بی بازگشت که با توجه به در نظرگرفتن حداقل آمارها ارائه میشود، بسیار قابل اطمینان و منطبق بر واقعیت بوده و چیزی نیست که قابل اغماض باشد و بتوان به سادگی ازکنار آن گذشت اولا برای دستیابی به یک زبان ساده تر با حفظ شیرینی ماقبل و ثانیا برای جلوگیری از اتلاف اوقات طلایی عمر و زیان مالی با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی ایران عزیز.کلیدواژه ها
حذف املاء فارسی، حروف همصدا، اتلاف عمر. زیان اقتصادیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.