بررسی و مقایسه زندان سروده های محمدتقی بهار و فرخی یزدی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: MTCONF06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم ابراهیمی

کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی (گرایش ادبیات تطبیقی)، دانشگاه حکیم سبزواری

حسن دلبری

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری

زهرا کاووسی

دانش آموخته کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

حبسیه یکی از گونه های شعر غنایی است و به شعری اطلاق میشود که شاعر آن را در وصف زندان و زندانی سروده باشد و در آن، به وصف ظاهریزندان و ملزومات و متعلقات آن بپردازد. محمدتقی بهار و فرخی یزدی دو تن از شاعران حبسیه سرای معاصر هستند که توصیفات و روشنگری های آنها در زمینه حبس و فضای زندانها و شرایط آن قابل توجه است. هدف این مقاله آن است که اشعارمحمدتقی بهار و فرخی یزدی دو تن از نمایندگان شعر معاصر سنتی را از این منظر واکاود. بدنه اصلی این پژوهش را بررسی محتوایی و ساختاری زندان سروده های محمدتقی بهار و فرخی یزدی تشکیل میدهد. این پژوهش به روش کتابخانهای و مطالعه موردی انجام شده و در پایان این نتیجه حاصل میگردد که با وجود تفاوتهای حبسیات دو شاعر در حدود سیزده مضمون مشترک میان زندان سروده های آنان هست که بازتاب دهنده رخدادهای اجتماع پیرامون دو شاعر است و میتواند به شناخت بهتر برخی زوایای پنهان فضای زندگی دو شاعر کمک کند. در مجموع، تعداد زندان نامه ای بهار بیشتر از فرخی یزدی است از سویی دیگر بهار اکثر حبسیات خود را در قالب قصیده سروده در مقابل فرخی یزدی قالب غزل را برای بیان حالات خود در زندان برگزیدهاست.

کلیدواژه ها

حبسیه، زندان، شعر معاصر، محمدتقی بهار،فرخی یزدی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.