نقش عدم توسعه اقتصادی در جهت گیری ناسیونالیسم ملی به سمت اسلام افراطی در آسیای مرکزی و تهدیدات آن برای منافع ملی ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF04_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 954
نویسندگان
دکترای علوم سیاسی، گرایش مطالعات منطقه ای، روسیه و آسیای مرکزی
چکیده
پژوهش حاضر درصدد بررسی نقش عدم توسعه اقتصادی در جهت گیری ناسیونالیسم ملی به سمت اسلام افراطی در آسیایمرکزی است. از این منظر پس از بسط فضای مفهومی موضوع و بیان جنبه پروبلماتیک بودن آن، به بررسی تهدیدات امنیتیآن برای منافع ملی ایران خواهد پرداخت. مطابق با مستندات موضوعی ارائه شده در این پژوهش، روش تحقیق، توصیفی-تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش، کتابخانه ای می باشد. در این پژوهش این سوال مطرح است که: عدم توسعهاقتصادی از چه طریقی در جهت گیری ناسیونالیسم ملی به سمت اسلام افراطی در آسیای مرکزی عمل کرده است و اینجهت گیری چه تاثیری بر منافع ملی ایران خواهد داشت یافته های این مطالعه، حاکی از آن است که: مشکلات اقتصادی وضعف حکومت ها در جهت برطرف کردن آنها کشورهای آسیای مرکزی را دچار بروز و گسترش هویت یابی های قومی وناسیونالیستی کرده است اما با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی در این کشورها این بار ناسیونالیسم نمی تواند جهت گیری ملی به خود گیرد بلکه در راستای جهت گیری اسلامی حرکت کرده و باعث طرح ایده ی اسلام افراطی از سوی گروه های بنیادگرا شده است و این موضوع منافع ملی ایران را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.کلیدواژه ها
توسعه اقتصادی، ایران، اسیای مرکزی، اسلام گرایی افراطی، ناسیونالیسممقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.