مستشار سوری ها- بررسی جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی جمهوری عربی سوریه (با تکیه بر رهیافت نوواقع گرایی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زهرا خوش اخلاق

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی

پویش پراشی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی

چکیده

شناخت جایگاه هر کشور در سیاست خارجی کشورهایی که با آن تعاملی پایدار دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برایسالیانی متمادی، دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، از ارتباطی تنگاتنگ برخوردار بوده اند و در فراز ونشیب های بین المللی و منطقه ای، همواره توانسته اند به عنوان دو کشور هم پیمان عمل نمایند. در این پژوهش، پرسش اصلی ازاین قرار است که: کشور جمهوری اسلامی ایران، در سیاست خارجی کشور جمهوری عربی سوریه از چه جایگاهی برخوردار بودهاست در پاسخ به این پرسش، فرضیه پژوهشگر به این شرح است که با توجه به رخدادهای منطقه ای و نیز مطالعات انجام شدهدر ارتباط با سیاست های خارجی دو کشور یادشده، می توان جایگاه کشور جمهوری اسلامی ایران را در سیاست خارجی کشورجمهوری عربی سوریه، جایگاهی از گونه حامی و مستشارمآبانه توصیف کرد. در این پژوهش، داده ها با استفاده از روش اسنادیگردآوری شده است، روش تحلیل داده ها، روش تحلیل محتوا است، و آنچه که چهارچوب نظری پژوهش را شکل داده است،نظریه نوواقع گرایی، با تمرکز بر دیدگاه اندیشمند نوواقع گرا، کنت والتز است.

کلیدواژه ها

سیاست خارجی، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عربی سوریه، نوواقع گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.