مقایسه سیستم استنتاج فازی سوگنو و سیستم استنتاج فازی ممدانی جهت مدیریت عدم قطعیت در تشخیص مرحله بالینی و ثانویه پیشرفت سرطان سینه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات،کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT09_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 986
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا هنری محمود

کارشناسی ارشد هوش مصنوعی، گروه مهندسی کامپیوتر، .واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

راحیل حسینی

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، .واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی مزینانی

استادیار، گروه مهندسی برق الکترونیک، .واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه پیشرفت تکنولوژی ونوآوری ها باعث نتایج چشمگیری دربخش سلامت شده وسیستم های تشخیصکامپیوتری با کمک پزشکان درکشف وکنترل بیماری ها سودمند بودند. میزان پیشرفت سرطان پستانمرحله، Staging یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده میزان بقای فرد بیمار و انتخاب روش های درمانی مناسبتوسط پزشکان است. معمولا تعیین پیشرفت سرطان پستان، پس از عمل جراحی و از طریق ارزیابی بافت شناسیانجام می شود. از این رو یافتن الگوریتم مناسبی که بتواند میزان پیشرفت و همچنین مرحله سرطان پستان راتعیین کند، به پزشکان در ارایه روش های درمانی مناسب کمک فراوانی خواهد کرد. در این پژوهش یک مدلمکانیزه با استفاده از سیستم TNM و همچنین استفاده از سیستم استنتاج فازی سوگنو و ممدانی، برای مقایسهتعیین مرحله بالینی و ثانویه سرطان پستان، پیشنهادشده است. در این مقاله، پرونده پزشکی 284 بیمار مبتلابهسرطان پستان با تعداد 3 ویژگی موردبررسی قرارگرفته است. نتایج به دست آمده کارایی سیستم با استفاده از روشتحلیل منحنی ROC موردبررسی قرار گرفت که میزان صحت عملکرد (Accuracy) به ترتیب برای مراحل 1 و2 سرطان سینه در سیستم استنتاج فازی ممدانی 95 درصد و 76 درصد و برای مراحل 1 و 2 سرطان سینه درسیستم استنتاج فازی سوگنو 94/50 درصد و 74/15 درصد از جنبه معیار سطح زیر منحنی به دست آمده است.

کلیدواژه ها

سرطان سینه، سیستم استنتاج فازی سوگنو، سیستم استنتاج فازی ممدانی، عدم قطعیت، مرحله بندی سرطان سینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.