ارزیابی مراکز مکانیزه معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین در کلان شهر کرج

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ساختمان، محیط زیست و مدیریت مصرف انرژی
  • کد COI اختصاصی: ARCS01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد نجفی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی آلودگی های محیط زیست، دانشکده محیط زیست کرج، سازمان حفاظت محیط زیست، میدان استاندارد، کرج، البرز، ایران

پریسا صمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آلودگی های محیط زیست، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران

چکیده

آلودگی هوا یکی از مهمترین مقوله هایی است که نه تنها سلامت انسان را تهدید می کنند بلکه بر کلیه عوامل محیط زیست تاثیر بسیار نامناسب بر جای می گذارد. در این میان آلودگی هوا ناشی از وسایل نقلیه روز به روز اهمیت بیشتری پیدا کرده و به صورت یک موضوع مهم زیست محیطی و بهداشتی در آمده است. کنترل آلاینده های خروجی خودروها با توجه به نرخ بالای تولید خودرو در ایران و انتشار آلاینده های سمی توسط آن ها از اهمیت خاصی برخوردار است. سهم منابع ثابت و منابع متحرک در ایجاد آلودگی هوای شهرهای مختلف ایران به ترتیب برابر 15-10 درصد و 90-85 درصد مشخص شده است. بنابراین می توان این گونه بیان نمود که وسایل نقلیه یکی از اصلی ترین منابع آلودگی در سطح شهرهای کشورمان محسوب می شود و بیش ترین تاثیر ناشی از خودروهای سواری است. وظیفه معاینه فنی اطمینان از عملکرد صحیح خودرو بدون نیاز به باز کردن اجزاء آن در بخش ایمنی و محیط زیست بر اساس استانداردهای مصوب می باشد. در اکثر کشورهای دنیا معاینه فنی به عنوان اهرم کنترل ایمنی و آلایندگی خودروها پذیرفته شده است. امروزه اجرای طرح معاینه فنی وسایل نقلیه به عنوان یکی از موثرین روش های کنترل جهت نیل به اهداف مورد نظر در اکثر کشورها پذیرفته و مقبولیت یافته است. با بررسی های انجام شده در شهر کرج 8 مرکز معاینه فنی برای خودروهای سبک و 3 مرکز معاینه فنی برای خودروهای سنگین و نیمه سنگین وجود دارد.

کلیدواژه ها

معاینه فنی، خودروهای سبک، خودروهای سنگین و نیمه سنگین، شهر کرج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.