مقایسه حمایت خودمختاری والدینی و معلم در دانش آموزان دارای عملکرد تحصیلی بالا و پایین
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
- کد COI اختصاصی: CEDP04_224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 419
نویسندگان
دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی، دانشگاه تبریز
استادیار گروه روانشناسی، دانشکده رفاه تهران
چکیده
هدف پژوهش حاضر، مقایسه حمایت خودمختاری والدینی و معلم در دانش آموزان دختر با عملکرد تحصیلی بالا و پایین بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه دانش آموزان دختر پایه اول دبیرستان شهرستان تبریز در سال تحصیلی 92-93 بود. نمونه پژوهش شامل 162 دانش آموز دختر بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. این دانش آموزان از طریق میانگین عملکرد تحصیلی شان به دو گروه دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا 75) نفر با عملکرد تحصیلی بالا) و پایین 87) نفر با عملکرد تحصیلی پایین) طبقه بندی شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل مقیاس ادراک شیوه فرزندپروری والدین (گرولنیک، دسی و ریان، (1997، پرسشنامه جو یادگیری (ویلیامز و دسی، (1996 و معدل دانش آموزان بود. داده های این پژوهش با روش تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) تحلیل شد. یافته های پژوهش حاضر نشان دادند که دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا و پایین در ادراک از حمایت خودمختاری والدین و معلم با یکدیگر تفاوت معنی داری دارند؛ به این صورت که دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا در مقایسه با دانش آموزان با عملکرد تحصیلی پایین، حمایت خودمختاری پدر، مادر و معلم را در سطح بالاتری ادراک کرده اند. بنابراین، نتایج بیانگر اهمیت و نقش حمایت والدین و معلم در افزایش عملکرد تحصیلی دانش آموزان است. محدودیتها و کاربردهای پژوهش برای روانشناسان تربیتی بحث شده است.کلیدواژه ها
حمایت خودمختاری معلم، حمایت خودمختاری والدینی، عملکرد تحصیلی بالا و پایینمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.