رابطه سبک های فرزندپروری ادراک شده و بلوغ عاطفی با رضایت از زندگی جوانان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
  • کد COI اختصاصی: CEDP04_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه گودرزی

کارشناسی ارشد روانشناسی

رضا قربان جهرمی

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

چکیده

رضایت از زندگی مهمترین هدف زندگی بشر و از ویژگی های روانی مهم افراد است؛ مفهومی پایدار وفراگیر که احساس و نظر کلی مردم یک جامعه را نسبت به جهانی که در آن زندگی می کنند منعکس می کند . از این رو به عنوان یکی از ابعاد مهم زندگی همواره مورد توجه می باشد . هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های فرزندپروری ادراک شده و بلوغ عاطفی با رضایت از زندگی جوانان بود . روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود . جامعه آماری پژوهش شامل جوانان دانشجوی 35 - 25 ساله مقطع کارشناسی ارشد در نیمسال دوم تحصیلی 97 - 96 دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی بود . برای این منظور 335 نفر 222 خانم، 113 آقا از جوانان 35 - 25 سال که از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه تدوین شده، شامل مقیاس رضایت از زندگی ) SWLS ( داینر و همکاران ) 1985 ،) مقیاس بلوغ عاطفی ) EMS ( سینگ و بهارگاوا ) 1991 ( و سبک های فرزند پروری ادراک شده PSL بامریند 1973 پاسخ دادند . برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان استفاده شد . نتایج پژوهش نشان داد که بین سبکهای فرزندپروری ادراک شده با رضایت از زندگی جوانان رابطه معناداری وجود ندارد . با این حال، از میان مولفه های بلوغ عاطفی، بین عدم ثبات عاطفی و بازگشت عاطفی با رضایت از زندگی جوانان رابطه منفی و معنادار وجود داشت . همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین مولفه های فروپاشی شخصیت و ناسازگاری اجتماعی و فقدان استقلال با رضایت از زندگی جوانان رابطه معناداری وجود ندارد .

کلیدواژه ها

سبک های فرزندپروری ادراک شده، بلوغ عاطفی، رضایت از زندگی، جوانان دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.