تاثیر آموزش از راه دور مبتنی بر فناوری موک (MOOC) بریادگیری مادام العمرو مولفه های آن در دانشجویان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
- کد COI اختصاصی: CEDP04_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1237
نویسندگان
دانشجوی دکتری تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی تهران، مدرس دانشگاه پیام نور
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی چابهار
استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تاثیر آموزش از راه دور مبتنی بر فناوری موک (MOOC) بر یادگیری مادام العمر و مولفه های آن در دانشجویان می باشد. روش پژوهش نیمهآزمایشی و از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور آران و بیدگل در سال تحصیلی 97-98 میباشند که 60 نفر از آنها 30 نفر گروه آزمایش و 30 نفر گروه کنترل) با روش نمونهگیری در دسترس بهعنوان نمونه انتخاب شدند. گروه آزمایش در محیط آموزش از راه دور با استفاده از فناوری موک و گروه کنترل به روش سنتی در هشت جلسه سه ساعته آموزش دیدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه یادگیری مادام العمر وتزل و همکاران (2010) میباشد. یافته های پژوهش نشان داد آموزش از راه دور مبتنی بر فناوری موک بر یادگیری مادام العمر در دانشجویان تاثیر دارد .(P< 0/001) آموزش از راه دور مبتنی بر فناوری موک بر مولفه های یادگیری مادام العمر (باورهای مرتبط با یادگیری و انگیزش، مهارت جست و جو اطلاعات و توجه به صلاحیت های فردی) در دانشجویان تاثیر دارد .(P< /001) نتایج پژوهش نشان داد آموزش از راه دور مبتنی بر فناوری موک باعث افزایش و بهبود یادگیری مادام العمر میشود. با توجه به هزینه های کمتر، عدم محدودیت زمانی و مکانی آموزش از راه دور و فواید کاربرد فناوری موک بهتر است آموزش به این روش انجام گیرد، از این رو میتوان از فناوری موک در جهت آموزش به یادگیرندگان در دروس مختلف استفاده کرد.کلیدواژه ها
آموزش از راه دور، موک، یادگیری مادام العمر، دانشجویان.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.