حل عددی معادلات آب کم عمق در صفحه f با استفاده از روش فشرده
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: پنجمین همایش پیش بینی عددی وضع هوا
- کد COI اختصاصی: NWP05_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1934
نویسندگان
استادیار گروه فیزیک فضا، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران
استادیار گروه فیزیک فضا، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
چکیده
در مقاله حاضر به نحوه حل عددی معادلات آب کم عمق در صفحه f بر اساس متغیرهای تاوایی، واگرایی و ارتفاع در یک ناحیه با مرزهای دوره ای مضاعف برای شبیه سازی یک ناپایداری غیر خطی (فشارورد) با استفاده از روش فشرده مرتبه چهارم پرداخته می شود. گسسته سازی مکانی معادلات به کمک روش فشرده مرتبه چهارم در شبکه Z انجام می گیرد. برای گسسته سازی زمانی، معادلات به صورت نیمه ضمنی فرمول بندی می شوند و سپس از روش لیپ فراگ برای گسسته سازی جملات زمانی موجود در معادلات استفاده می شود. همچنین برای ایجاد امکان مقایسه و تحلیل جواب های به دست آمده برای گسسته سازی مکامنی معادلات از روش مرتبه دوم مرکزی نیز استفاده می شو. برای بررسی دقت و جواب های بدست آمده برای گسسته سازی مکانی معادلات از روش مرتبه دوم مرکزی نیز استفاده می شود. برای بررسی دقت و صحت جواب های به دست آمده و مقایسه جواب های حاصل، یک نرم بر اساس خطای جرم تعریف می شود. همچنین نحوه انتخاب توان مناسب جمله فراپخش اضافه شده به معادله تاوایی جهت پایداری عددی، مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج بدست آمده نشان می دهند که روش فشرده مرتبه چهارم نتایج دقیقی را به دست می دهد و همچنین از مقایسه نتایج حاصل با روش مرتبه دوم مرکزی می توان این گونه نتیجه کرد که روش مرتبه دوم مرکزی روش مناسبی برای حل چنین میدان جریان پیچیده ای نیست.کلیدواژه ها
روش فشرده ، دقت عددی ، معادلات آب کم عمق ، تاوایی (پتانسیلی)اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.