بررسی آزمایشگاهی اثرآبشکن و راستای صفحات مستغرق بر عمق آبشستگی گروه پایه پل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ECONF10_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه های هیدرولیکی

خلیل جنت

دانشجوی کارشناسی ارشد، عمران سازه های هیدرولیکی

چکیده

هرساله با وقوع سیلاب در نقاط مختلف جهان، به علت آبشستگی موضعی، تعدادی از پایه ی پل ها دچار تخریب می شوند، لذا در تحقیق حاضر بررسی اثر صفحات مستغرق با آرایش شبه مثلثی با ارتفاع 4 سانتیمتر نسبت به بستر در سه راستای C , B, A و آبشکن ها بر عمق آبشستگی گروه پایه پل در یک فلوم به طول 13 متر، عرض 2 / 1 متر و ارتفاع 8 / 0 سانتیمتر با شیب کف صفر درجه مورد بررسی قرار گرفت. آبشکن ها به صورت عمودی بر دیواره کانال در بالادست و صفحات مستغرق نیز در بالادست گروه پایه نصب شده اند و نتایج نشان داد که آبشکن ها باعث افزایش عمق آبشستگی در تمامی اعداد فرود 15 / 0 ، 2 / 0 ، 25 / 0 و 6 / 0 شده اند و بیشترین مقدار افزایش عمق آبشستگی در جلو پایه های اول، دوم و سوم بترتیب 2 / 51 ، 1 / 89 و 3 / 28 درصد می باشد. جهت کاهش یا حذف این افزایش از صفحات مستغرق در سه راستای موافق ، مخالف و عمود بر جریان بطور مجزا استفاده شده و صفحات مستغرق در راستای B عملکرد بهتری نسبت به سایر صفحات داشته است که در پایه اول، دوم و سوم، این مقدار کاهش بترتیب 58 ، 9 / 73 و 32 درصد می باشد.

کلیدواژه ها

آبشستگی، صفحات مستغرق، آبشکن، گروه پایه پل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.