CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

محاسبه میزان انتشار گازهای گلخانه ای تولید شیر در واحدهای پرورش گاو شیری با روش ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: استان گلستان)

عنوان مقاله: محاسبه میزان انتشار گازهای گلخانه ای تولید شیر در واحدهای پرورش گاو شیری با روش ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: استان گلستان)
شناسه ملی مقاله: ECONF10_018
منتشر شده در دهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامحسین شورمیج - عضو هیات علمی گروه علوم دامی، آموزشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه ای، مازندران، ایران
رسول لقمانپور زرینی - عضو هیات علمی گروه ماشین های کشاورزی، آموزشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه ای، مازندران، ایران

خلاصه مقاله:
دامپروری ها یکی از منابع مهم انتشار گازهای گلخانه ای به شمار می روند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل گرمایش جهانی به روش ارزیابی چرخه حیات در فرآیند تولید شیر در 32 واحد پرورش گاو شیری در استان گلستان بود. داده ها و اطلاعات از طریق پرسشنامه تخصصی در سال زراعی 1397-98 به دست آمد. این گروه در برگیرنده سه گاز گلخانه ای شامل CH4 ،CO2، N2O است که مقادیر آن به ازای یک تن شیر به ترتیب برابر eq kg CO2 و 28/20 ، 741/25 و 2/26 به دست آمد. مهم ترین عامل نشر گاز CO2 به ترتیب نهاده خوراکدام به ویژه کنسانتره، الکتریسیته و سوخت دیزل بود که مقادیر آنها برابر 676/3، 38/93، 24/98 کیلوگرم به ازای یک تن شیر محاسبه شد. عامل اصلی انتشار گاز CH4 فاکتور تخمیر رودهای (شکمبه دام) و برابر 26/57 کیلوگرم به ازای یک تن شیر بود. شاخص طبقه بندی براساس مدل ارزیابی چرخه حیات برای گرمایش جهانی به ازای تولید یک تن شیر در استان گلستان برابر eq kg CO2 20/34/5 به دست آمد. همچنین شاخص نرمال سازی برای میزان اثرگذاری این پدیده روی محیط زیست 0/26 به دست آمد که برای کاهش آن استراتژی های مدیریتی در جیره دام و نیز بکارگیری سامانه های بیوگاز پیشنهاد شد.

کلمات کلیدی:
خوراک دام، سوخت دیزل، گرمایش جهانی، گازهای گلخانه ای، ارزیابی چرخه حیات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1040088/