بررسی میزان صحت تطابق توان تراکتور و هرس بشقابی در اجرای عملیات تهیه زمین توسط سامانه تصمیم یار (مطالعه موردی: مزارع گندم استان مازندران)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری محیط زیست انرژی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: ECONF10_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 515
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه ماشین های کشاورزی، آموزشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه ای، مازندران، ایران
عضو هیات علمی گروه ماشین های کشاورزی، آموزشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه ای، مازندران، ایران
چکیده
انتخاب ادوات مناسب و تطابق آنها با توان تراکتور نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی، بهره وری اقتصادی از منابع موجود و کارایی موثرتر آنها در مراحل مختلف عملیات کشاورزی دارد. در این تحقیق، یک سامانه ی رایانه ای تصمیم یار جهت بررسی صحت انتخاب و تطابق سامانه توان تراکتور -ماشین کشاورزی در عملیات مختلف زراعی با استفاده از زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک تدوین شد. در این مطالعه، سامانه تدوین شده جهت بررسی صحت تطابق توان تراکتور با هرس بشقابی در اجرای عملیات هرسزنی مزارع گندم دیم شهرستان ساری مورد استفاده قرار گرفت. برای این کار، مشخصات تراکتور و دیسک بشقابی به کار گرفته شده در 62 مزرعه گندم دیم این شهرستان به صورت تصادفی جمع آوری شد. نتایج دریافتی از بررسی های به عمل آمده توسط سامانه تصمیم یار حاکی از آن است که حدود 58 درصد از تطابق های صورت گرفته در مزارع مورد مطالعه نامناسب بوده است. همچنین 85 درصد از سامانه های تراکتور-دیسک بشقابی به کار رفته در مزارع با مساحت کمتر از 1 هکتار دارای تطابق ناصحیح بوده اند. این نتیجه ثابت می نماید که انتخاب و تطابق تراکت ور و ادوات خاک ورزی در مزارع گندم دیم این شهرستان اغلب نامناسب و غیر منطقی بوده و سبب افزایش مصرف انرژی، کاهش سودآوری اقتصادی و راندمان کار می شود. کشاورزان و کاربران مزارع با مساحت بیش از 3 هکتار با 69 درصد رعایت صحتتطابق توان تراکتور و هرس بشقابی، دارای دقت بیشتری جهت انتخاب و تطابق نسبت به مزارع کمتر از 3 هکتار بوده اند. نتایج بررسی ها نشان داد که مالکیت تراکتور و دیسک بشقابی نقش مهمی در رعایت تطابق صحیح آن دو دارد. سامانه ی تصمیم یار تدوین شده را میتوان جهت اهداف مدیریتی، آموزشی و پژوهشی در زمینه ماشین های کشاورزی جهت دستیابی به اهداف مکانیزاسیون به کار بردکلیدواژه ها
سامانه تصمیم یار، توان تراکتور، هرس بشقابی، گندم دیممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.