ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم آبی مورد کشت در منطقه زرنه استان ایلام
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ISCAG03_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1316
نویسندگان
دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ایوان
کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ایوان
چکیده
این پژوهش به منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم آبی و انتخاب و معرفی صفات مناسب برای شناسایی ارقام مختلف گندم آبی از یکدیگر در راستای اجرای طرح انتخاب مشارکتی ارقام زیر نظر مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی استان ایلام انجام شد. بدین منظور سه رقم گندم آبی شامل سیوند، سیروان و بهاران و چهار تراکم بذر ( 350 ، 400 ، 450 و 500 بوته در متر مربع) بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 98 - 1397 در اراضی دشت زرنه مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد اثر رقم بر صفات ارتفاع بوته، تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و شاخص برداشت معنیدار بود. اثر تراکم کاشت بر تمامی صفات به غیر از طول سنبله معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، ساخص برداشت، وزن هزار دانه، تعداد سنبله در واحد سطح، تعداد پنجه بارور و طول سنبله مربوط به رقم سیوند بود. با افزایش تراکم از 450 به 500 بذر در متر مربع باعث کاهش طول سنبله، تعدادپنجه بارور، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت شد. با توجه به نتایج آزمایش، رقم سیوند و سیروان به ترتیب با عملکرد دانه 5 / 5050 و 5 / 4835 کیلوگرم در هکتار که بین آنها اختلاف معنیداری وجود نداشت و تراکم 450 بذر در متر مربع در منطقه مورد نظر توصیه گردید.کلیدواژه ها
اجزای عملکرد، تراکم بذر، شاخص برداشت، عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.