محاسبه ی عدم قطعیت ایستگاههای میترینگ مجهز به فلومتر آلتراسونیک مطابق استانداردISO-5168 (مطالعه موردی ایستگاه CGS شماره2 نکا مازندران)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 559

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FLOWMEASUREMENT04_021

تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1398

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین مباحث در اندازه گیری صحیح ودقیق گاز، عدم قطعیت فلومتر به عنوان ابزار اندازه گیری است و یکی از مهمترین موارد آن عدم قطعیت ترکیبی سیستم اندازه گیری، برهم کنش ها و اثرات متقابل یکایک اجزا سیستم اندازه گیری بر یکدیگر و نهایتا بر عدم قطعیت کلی سیستم می باشد. در این مقاله ضمن پرداختن به محاسبه عدم قطعیت ترکیبی یک ایستگاه اندازه گیری مجهز به فلومتر آلتراسونیک، عدم قطعیت ترکیبی ایستگاه CGS شماره 2 نکا مازندران مطابق استاندارد ISO-5168 محاسبه شده است. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، در دبی عبوری برابر با 33146 sm3/hr، عدم قطعیت ترکیبی سیستم مورد مطالعه برابر با0/7211درصد به دست آمده است. بیشترین عدم قطعیت المانی نیز مربوطه به پارامتر شرایط عملیاتی و بهره برداری فلومتر آلتراسونیک 0/5038درصد است. پس از این پارامتر، پارامترهای فشار، کالیبراسیون کنتور در شرایط فشار بالا (HP)، نسبت ضریب تراکم پذیر، تکرارپذیری در شرایط عملیاتی، دما و انحراف از خطا در شرایط کالیبراسیون به ترتیب بیشترین عدم قطعیت را دارا می باشند. این امر بیانگر آن است که در محدوده مجاز بودن عدم قطعیت المان های سیستم اندازه گیری (به ویژه فلومترآلتراسونیک) به صورت مجزا ملاک عمل نمی باشد، چراکه خطای مجموع و ترکیبی ایستگاه اندازه گیری بیشتر از عدم قطعیت تک تک المان ها می باشد. همچنین بر طبق محاسبات صورت پذیرفته و پیش بینی مدل، در دبی10 و25 هزار مترمکعب بر ساعت، به ترتیب عدم قطعیت ترکیبی این سیستم 3/5 و1 درصد پیش بینی می شود. این امر حاکی ازتاثیر قابل توجه دبی بر عدم قطعیت مخصوصا0 در دبی های کمتر از 20 درصد دبی ماکزیمم در ایستگاههای مجهز به فلومتر آلتراسونیک می باشد.

نویسندگان

پژمان محمدی

کارشناس ارشد اندازه گیری وتوزیع گاز شرکت گاز استان اصفهان . آزمایشگاه تحقیقاتی CFD ، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیدحسن هاشم آبادی

استاد تمام دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگاز دانشگاه علم وصنعت ایران پژوهشکده اندازه گیری جریان سیالات، دانشگاه علم وصنعت ایران،