پزشکی بازساختی و روش های ساخت داربست ها برای مهندسی بافت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISCELEC04_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک رجبی

تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی شریف

رضا یوسفی

تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، مرکز کارگاههای آموزشی، دانشگاه صنعتی شریف

علی رحیمی

تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

پزشکی بازساختی و مهندسی بافت علوم بین رشته ای هستند که از مهندسی، اصول بیولوژیکی، علم مواد و شیمی برایترمیم، بازسازی و حتی تولید بافت ها و اندام های بدن استفاده می کنند. استراتژی مهندسی بافت بر سه اصل سلول، داربستو فاکتورهای بیولوژیکی استوار است ازین رو در این مقاله سعی بر آن شد تا با بررسی مفاهیم، ادبیات و پیشینه این زمینه بهطرح موارد مهم در این حوزه مانند سلول های بنیادی و مفاهیم و کارکرد آنها در پزشکی ترمیمی، رویکردها در مهندسیبافت و اجزای آن، انواع داربست و مواد زیستی استفاده شده در ساخت داربست، شاخصه های یک داربست ایده آل، روش هایساخت داربست ها و بررسی معایب و مزایای هر کدام از این روشها به طور مختصر پرداخته شود. مهندسی بافت با بهره گیریاز ماتریکس داربست ها به منظور پرکردن فضای خالی بافت با ایجاد حمایت ساختاری و ایجاد فضایی برای دریافت فاکتورهایرشد و یا سلول هایی مانند سلول های بنیادی که توانایی تولید بافت دارند را فراهم می کند. داربست ها از نظر منشا، ساختمانو قابلیت تزریق سلول به سه دسته تقسیم می شوند و از مشتقات مواد طبیعی، ماتریس های طبیعی بدون سلول و پلیمرهایمصنوعی در ساخت آنها استفاده می شود. تکنولوژی ها و روش های زیادی برای ساخت داربست ها وجود دارد که در هر یکمیزان تخلخل، اندازه و به هم پیوستگی حفرات متفاوت است. از میان روش های ساخت الکروریسی به دلیل راحتی فرآیند وکاربرد داشتن برای تمام پلیمرها متداولتر است. نمونه سازی سریع نیز جدیدترین روش ساخت داربست ها است که بهدلایلی مانند مقرون به صرفه بودن از نظر زمان و هزینه و عدم داشتن محدودیت در ابعاد و هندسه ی داربست مورد توجه قرار دارد.

کلیدواژه ها

پزشکی بازساختی، مهندسی بافت، داربست، فاکتورهای بیولوژیکی، سلول بنیادی، روش ساخت، الکتروریسی، نمونه سازی سریع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.