شناخت گردشگری تلخ با تاکید بر گردشگری جنگ در راستای رونق دوباره شهرهای آسیب دیده ازجنگ (نمونه موردی: شهرآبادان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی با محوریت علم در خدمت توسعه
  • کد COI اختصاصی: DSCONF07_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باباقنبری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری

سمانه سربندی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری

چکیده

گردشگری پدیده ای است که از دیرباز مورد توجه جوامع انسانی بوده است؛و با گذشت زمان شاخه های متعددی را شامل شده است؛ یکی از انواع رو به گسترش گردشگری در جهان گردشگری تلخ می باشد ،گردشگری تلخ از مصادیق بارز پست مدرنیسم است،و اساسا افزایش تمایل به این قبیل گردشگری و بازدید از مقاصد تلخ ناشی از ویژگی ها و تحولات جوامع در عصر پست مدرن است.لازم به ذکر است گردشگری جنگ مهمترین زیرمجموعه ی گردشگری تلخ می باشد؛همانطور که مشهود است جنگ به وجودآورنده ی شرایطی است که به نظر می رسد گردشگری در آن شرایط را غیرممکن میسازد،گردشگری تلخ باهدف رونق دوباره شهرهای آسیب دیده از جنگ به نمایش میراث باقیمانده از جنگ میپردازد و نوع جدیدی از گردشگری را رقم میزند که تهدیدها را به فرصت های دوباره تبدیل میکند. پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای به شناخت پیرامون گردشگری تلخ می پردازد و به تبیین محتوایی و کارآمدی و کارآیی میراث باقی مانده از جنگ در شهر آبادان در راستای توسعه ی گردشگری و به سبب آن احیای شهرهای جنگ زده با سیاست و هدف جذب توریست و نمایش آثار جنگ و تاریخ حماسی کشور میپردازد و با استفاده از تکنیک SWOT به تحلیل نمونه ی مذکور در راستای جذب و رضایتمندی توریست می پردازد؛ به طور کلی از نتایج پژوهش میتوان ؛ پیشگیری از به فراموشی سپردن تاریخ حماسی کشور از طریق حفظ و نگهداری آثار باقی مانده جنگ برای نسل های آینده ، تاثیرمستقیم مکان های نمایش آثار جنگ نظیر موزه ،نمایشگاه ها و... بر جذب بیشتر گردشگر و توسعه ی گردشگری در شهرهای جنگ زده، ،جذب گردشگران داخلی و خارجی از طریق گردشگری تلخ میراث جنگ و کمک به اقتصاد کشور و ... را نام برد.

کلیدواژه ها

گردشگری تلخ،جنگ،رونق شهرهای جنگ زده،میراث جنگ،شهرآبادان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.