تاثیر نقدشوندگی سهام و ابعاد مختلف اجتناب مالیاتی شرکت برسرعت تعدیل ساختار سرمایه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رودابه هواسی

دانشجو دکتری تخصصی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

طالب نیا

دانشیار- عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران

کامران هواسی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

نقدشوندگی بالای سهام شرکتها موجب کاهش هردو حالت اجتناب مالیاتی محافظه کارانه و متهورانه می شود(هنلون و همکاران،2010؛آرمسترانگ و همکاران(2013، این مربوط به استراتژی سرمایه گذاری شرکتها می باشد، که به عنوان عامل تاثیرگذار بر اجتناب مالیاتی شرکتها محسوب می شود(مک گوئیر و همکاران،(2013 نقد شوندگی بالای سهام از طریق منافعی که قیمت سهام برای شرکت به ارمغان می آورد، می تواند برنامه اجتناب مالیاتی شرکتها را دستخوش تغییر قرار دهد.مطالعات گذشته نشان دهنده بار اطلاعاتی نقدشوندگی سهام برای معامله گران بازار سرمایه می باشد(اوهارا،.(2004 لذا پژوهش حاضر به دنبال پاسخ برای این سوال است که آیا نقدشوندگی سهام بر اجتناب مالیاتی در حالتهای متهورانه، میانه و محافظه کارانه تاثیرگذار می باشد و همچنین آیا اجتناب مالیاتی بر سرعت تعدیل ساختار سرمایه تاثیر دارد به منظور پاسخگویی به مساله مطرح شده، چهار فرضیه تدوین شده است. جهت آزمون این فرضیه ها، نمونه ای از 160 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1391 تا 1396 انتخاب شده است.در این پژوهش جهت آزمون فرضیه های پژوهش از مدل داده های ترکیبی استفاده گردیده است. نتایج آزمون فرضیه های این پژوهش نیز نشان داد که بین اجتناب مالیاتی و سرعت تعدیل ساختار سرمایه ارتباط معناداری وجود دارد شکاف بین اهرم مالی واقعی و بهینه در شرکتهایی که از اجتناب مالیاتی متهورانه استفاده می نماید بیشتر از سایر شرکتها می باشد، همچنین نتایج حاکی از سرعت تعدیل ساختار سرمایه بالاتر در شرکتهای با اجتناب مالیاتی محافظه کارانه می باشد. نهایتا نتایج حاکی از تاثیر نقدشوندگی سهام بر سرعت تعدیل ساختار سرمایه می باشد.

کلیدواژه ها

اجتناب مالیاتی، نقدشوندگی، سرعت تعدیل ساختار سرمایه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.