تاثیر استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا بر سندروم پیش از قاعدگی و دلزگی زناشویی پرستاران زن بیمارستان امیرالمونین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره تازه یافته ها در حوزه خانواده، بهداشت روان، اختلالات، پیشگیری و آموزش
  • کد COI اختصاصی: NCPCE02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه یزدانپناه

گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد قائنات، دانشگاه آزاد اسلامی، قائنات، ایران

محسن قوی پنجه

گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد شاهین شهر، دانشگاه پیام نور، شاهین شهر، ایران

چکیده

زمینه و هدف: پرستاران در واقع طیف وسیعی از پرسنل بهداشتی، درمانی را تشکیل می دهند که با پذیرش همزمان چندین نقش در محیط خانواده واجتماع در کنار تمامی کشمکش های جسمی و عاطفی که طی کار روزمره با آن مواجه اند، به نوعی خستگی، بیخوابی و ... ناشی از حرفه خود را در تمامی ابعاد زندگی خویش، تاثیرگذار می بینند. شیوع ویروس کرونا به عنوان یک عامل استرس زای مهم زندگی کاری و خانوادگی این افراد را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا بر سندروم پیش از قاعدگی و دلزدگی زناشویی پرستاران زن بیمارستان امیرالمونین که یکی از بیمارستان های درگیر در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا می باشد. روش تحقیق: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری را کلیه پرستاران زن بیمارستان امیرالمومنین شهرستان زابل به تعداد 200 نفر می باشند که بر اساس فرمول کوکران تعداد 131 نفر به صورت جامعه در دسترس مورد سنجش توسط پرسشنامه های استاندارد مقیاس دلزدگی زناشویی (CBM) و پرسشنامه استاندارد غربالگری علایم قبل از قاعدگی (PSST) و پرسشنامه استرس پرستاری (NSS) قرار گرفته اند که در نهایت پس از توزیع پرسشنامه ها، داده های جمع آوری شده بوسیله نرم افزار spss23 مورد بررسی قرار گرفته اند. یافته ها و نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش مقیاس دلزدگی زناشویی و سندروم قبل از قاعدگی پرستاران زن تحت تاثیر استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا در بیمارستان امیرالمومنین شهرستان زابل بوده است که نتایج از معناداری ضرایب همبستگی اسپرمن ارتباط میان آنها حاصل شده است.

کلیدواژه ها

استرس ناشی از شیوع ویروس کرونا، سندروم پیش از قاعدگی، دلزدگی زناشویی، پرستاران زن بیمارستان امیرالمومنین شهرستان زابل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.