ارائه یک مدل برای تامین امنیت مبتنی بر بلاکچین در بانکداری دیجیتالی (مطالعه موردی: بانک ملی ایران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی کامپیوتر و بلاک چین ایران
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP05_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک نیک زاد خسمخی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت فناوری اطلاعات (گرایش کسب وکار الکترونیک)، موسسه آموزش عالی راهبرد شمال، رشت، ایران

مریم پورنصیررودبنه

استادیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

سیدحمید خدادادحسینی

دکترای مدیریت بازرگانی، استاد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش این است که یک مدل برای تامین امنیت مبتنی بر بلاکچین در بانکداری دیجیتالی در بانکملی ایران ارائه نماید. این تحقیق در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول با مطالعه مبانی نظری، 16 مولفه تامین امنیتمبتنی بر بلاکچین در بانکداری دیجیتالی شناسایی شد و در اختیار کارشناسان و متخصصان قرار گرفت تا آن مولفه های لازم برای ارائه مدل، انتخاب گردد. برای انتخاب مولفه های مدل از شاخص CVR استفاده شد. تحلیل داده ها نشان داد که8 مولفه با کمی جرح وتعدیل برای ارائه مدل انتخاب شدند. در مرحله دوم، برای ارائه مدل از مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) استفاده شد. نتایج نشان داد که 8 مولفه در 5 سطح قرار گرفتند. به اینصورت که نگرش و آموزش و الزامات تجاری در سطح اول (بالاترین سطح)؛ الزامات ایمنی در سطح دوم؛ امنیت و حفظ حریم شخصی در سطح سوم؛ مشخصات زیرساختهای امنیتی و پیادهسازی و تست های امنیتی در سطح چهارم و سرانجام سیاست های ایمنی و الزامات قانونی و حقوقی در سطح پنجم (آخرین سطح) قرار گرفتند. در مرحله سوم برای بررسی شدت رابطه بین مولفهها از تکنیک DEMATEL استفاده شد. نتایج نشان داد الزامات قانونی و حقوقی از لحاظ خالص اثرگذاری (R-j) رتبه اول را دارد و الزامات تجاری رتبه آخر را دارد.رتبه آخر را دارد

کلیدواژه ها

امنیت، بلاکچین، بانکداری دیجیتالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.