مدل سازی و طراحی بهینه موتور القایی تکفاز با خازن دائم جهت افزایش بازده بکمک الگوریتم های هوشمند بهینه سازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی تازه یافته های مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF07_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ابوطالبی نجف آبادی

کارشناسی ارشد، مهندسی برق، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه اصفهان، ایران

آرش کیومرثی

استادیار گروه مهندسی برق، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه اصفهان، ایران

چکیده

امروزه بسیاری از موتورهای مورد استفاده در مصارف خانگی و صنعتی در ابعاد کوچک، موتورهای القایی تکفاز (SPIM) با خازن دائم می باشند و طراحی بهینه آن ها جهت افزایش راندمان تاثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی در سراسر جهان را به همراه خواهد داشت. هدف اصلی از طراحی موتورهای القایی تکفاز با خازن دائم، افزایش بازده و کاهش هزینه ساخت آنها می باشد. از روشهای کلاسیک میتوان برای طراحی این نوع موتورها استفاده نمود، اما عیب این روش ها وابستگی شان به وجود مدلی خطی است که این خطی سازی مدل، به نوبه خود باعث کاهش دقت طراحی میگردد، در حالیکه در روشهای جستجوی تصادفی از جمله الگوریتم ژنتیک (GA)، اجتماع ذرات (PSO) و تکامل تفاضلی (DE) به خطی سازی مدل نیازی نیست. با توجه به دقت بالای روشهای جستجوی تصادفی در فرایند های طراحی و بهینه سازی، در این مقاله از الگوریتم های ژنتیک، اجتماع ذرات و تکامل تفاضلی جهت طراحی بهینه موتور القایی تکفاز با خازن دائم استفاده شده است. تابع هدف در الگوریتم های پیشنهادی، بازده ماشین میباشد و به منظور تطابق با واقعیت، محدودیتهایی نیز در طراحی اعمال شده است. نتایج بدست آمده گویای آن است که طراحی موتور با روش تکامل تفاضلی منجر به افزایش بازده آن نسبت به روشهای کلاسیک، ژنتیک، PSO و حتی PSO بهبود یافته میشود.

کلیدواژه ها

موتور القایی تک فاز (SPIM)، موتور القایی تکفاز با خازن دائم، افزایش بازده، الگوریتم های هوشمند بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم اجتماع ذرات، الگوریتم تکامل تفاضلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.