تحلیل جامع و محاسبه طول میله سیستم زمین با در نظر گرفتن وابستگی فرکانسی و پدیده یونیزاسیون اطراف میله زمین به بکارگیری متد خط انتقال چند هادی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی تازه یافته های مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF07_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدیار تقوی عراقی

کارشناس ارشد مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران

سعیدرضا استادزاده

استادیار گروه مهندسی برق، دانشگاه اراک، اراک، ایران

وحید آقاجانی

کارشناس ارشد مهندسی برق، معاونت بهره برداری و دیسپاچینگ، شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، اراک، ایران

چکیده

اضافه ولتاژهای تولید شده توسط موج بازگشتی صاعقه بر روی سیستم های قدرت موضوع بسیاری از تحقیقات در سالهای اخیر است. از آنجائیکه این اضافه ولتاژها به شدت وابسته به عملکرد سیستمهای زمین هستند، تجزیه و تحلیل مناسب گذرای سیستم های زمین و طراحی آنها (محاسبه طول موثر) اهمیت بسیاری دارد. برای این منظور روشهای عددی در حوزه زمان یا حوزه فرکانس توسعه یافته اند. مطابق با تحقیقات و دانش ما، این روش ها تنها خاکهای پراکنده یا تنها یونیزه شده را در نظر می گیرند. در این مقاله یک رویکرد کارآمد مبتنی بر مدل خط انتقال چند هادی (MTL) با در نظر گرفتن هر دو اثر (پراکندگی و یونیزاسیون خاک) به میله عمودی زمین تحت جریان صاعقه اعمال می شود. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که مطابقت خوبی با نتایجی که اخیرا در مقالات منتشر شده اند، وجود دارد. علاوه بر این، زمان انجام محاسبات به طرز قابل توجهی کوتاه است. همچنین برای اولین بار فرمولهایی با دقت بالا برای محاسبه طول موثر میله زمین برای دو آرایش مختلف سیستم زمین عمودی پیشنهاد گردیده است.

کلیدواژه ها

صاعقه، وابستگی فرکانسی، یونیزاسیون، روش خط انتقال چند هادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.