یک طرح متعادل سازی بار کارا از نظر انرژی، با استفاده از ارتباط رله ای D2D چندپرشه، در شبکه های ناهمگون

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی تازه یافته های مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF07_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار غلامی مهرآبادی

گروه مخابرات، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

یاسر عطار ایزی

گروه مخابرات، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی قم،

نسرین حسین زاده

گروه مخابرات، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی قم، قم، ایران

چکیده

با معرفی ارتباط دستگاه به دستگاه (D2D) و همچنین مخابرات همکارانه رله ای در شبکه های ناهمگون (HetNets) امکان تخلیه بار اضافی از ایستگاه پایه اصلی به ایستگاه های پایه جایزگزین در زیرسلولها فراهم گردید. اما این انتقال بار با چالشهایی همراه میباشد. برخی از این چالشها عبارتند از: تخصیص منابع برای تشکیل لینکهای D2D، انتخاب زیرسلولهای جایگزین و رله های مناسب و مدیریت تداخل ناشی از اشتراک منابع. در این مقاله، یک طرح متعادل سازی بار پیشنهاد میشود که در آن بار اضافی از ایستگاه پایه سلول ماکرو (MBS) به ایستگاه های پایه در زیرسلولهای فمتو (FBS) منتقل میگردد. برای انتقال بار ارتباط رله ای D2Dچندپرشی معرفی شده است. در این طرح متعادل سازی بار، مساله کاهش توان مصرفی کاربران شبکه به عنوان هدف انتخاب شده است و مساله کمینه کردن مصرف توان ضمن تضمین کیفیت خدمات (QoS) آستانه برای تمامی کاربران، به صورت یک مساله بهینه سازی مطرح و با الگوریتم پیشنهادی حل شده است. این طرح علاوه بر کاهش توان مصرفی کاربران، موجب افزایش پوشش و ظرفیت شبکه میگردد. نتایج شبیه سازی ها برتری طرح پیشنهادی را نسبت به سایر کارهای پیشین نشان میدهد.

کلیدواژه ها

تخصیص منابع بهینه، شبکه های ناهمگون، ارتباط رله ای D2D، متعادل سازی بار، کنترل توان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.