نمک زدایی از آبهای شور با استفاده از روش الکتریکی و ولتاژ فشار قوی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی تازه یافته های مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: COMCONF07_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی زمانپور

دانشجو گروه برق، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

علیرضا ستایش مهر

استادیار گروه برق، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

چکیده

کمتر از 3 درصد از منابع آب بر روی کره زمین را آبهای آشامیدنی تشکیل میدهند و بقیه آبهای موجود بر روی کرهی زمین شور هستند. همین عامل باعث شده که بیش از نیمی از جمعیت جهان از کمبود منابع آب شیرین رنج ببرند. یکی از گزینه های مطرح برای مقابله با بحران کم آبی، شیرین کردن آب دریاها و نمک زدایی از آنها و سایر آبهای شور میباشد. روشهای مختلفی برای این هدف وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به اسمز معکوسRO، تبخیر ناگهانی چند مرحلهای((MSF، تقطیر چندمرحله ای((MED اشاره کرد که البته راه حلهایی گران و پرهزینه میباشند. این پژوهش بر مبنای جداسازی ذرات نمک از آب، تحت میدان الکتریکی ایجاد شده به وسیله ولتاژ فشار قوی و روش الکتریکی(الکتروفورز) میباشد. الکتروفورز به معنای جهت بخشیدن به حرکت ذرات درون مایع به جهتی مشخص و به واسطه ایجاد میدان الکتریکی است. روش ذکر شده در پژوهش به دو صورت شبیه سازی نرم افزاری تحت نرم افزار کامسول مولتی فیزیک و نیز مدلسازی و تست عملی درآزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفت که طبق نتایج بدست آمده، عبور آبهای شور(آب دارای یونهای سدیم و کلر با غلظتهای مشخص) از محدوده یک میدان الکتریکی، منتج به تفکیک ذرات شد و این نتیجه بدست آمد که نمکزدایی از آبهای شور به خصوص آب دریا از راه جداسازی ذرات نمک به وسیله روش الکتریکی و تکنیک الکتروفورز راهکاری عملی میباشد.

کلیدواژه ها

روش الکتریکی، الکتروفورز، جداسازی ذرات، شیرین سازی آب، کامسول مولتی فیزیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.