فرایند طراحی در آموزش معماری ؛ دانشگاه های نسل سوم (نمونه موردی : دانشگاه هنر اسلامی تبریز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_554
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مدقالچی

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی ، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

امید بداقلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

پریسا فرخی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی ، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

فاطمه عمرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری اسلامی ، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

دانشگاه ها از زمان آغاز فعالیت، ادوار متفاوتی را پشت سر گذاشته اند. ماموریت اصلی دانشگاه ها در ابتدای شکل گیری، آموزش نسل های آتی بوداما به تدریج پژوهش نیز جزء لاینفک آن شد و نسل جدیدی از دانشگاه ها پدیدار شدند که در آنها در کنار آموزش، فعالیت های پژوهشی نیز موردتوجه بودند. بدون شک امروزه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به این نتیجه دست یافته اند که استفاده از شیوه های سنتی دانشگاهی یعنیآموزش و پژوهش به تنهایی قادر به انجام وظیفه خود نسبت به تربیت دانشجویان کارآمد که آینده کشور در دستان آن ها شکل خواهد گرفتنخواهند بود چرا که مسئله بحران اقتصاد جهانی و مشکلات اقتصادی کشور این موسسات را مجاب به این مسئله کرده است که در کنار آموزشو پژوهش به تحقق آرمان های دانشگاه های نسل سوم اقدام نمایند. دانشگاه نسل سوم پیوند مستقیمی میان آموزش و صنعت است. دانشگاه هنراسلامی تبریز نیز اقداماتی را جهت تحقق این آرمان و پیوستن به نسل سوم دانشگاه را در برنامه های خود دارد. در این پژوهش سعی بر آن کردهایم تا به مقایسه مقوله ای از چندها مقوله مطرح در امر معماری میان دانشگاه هنر اسلامی تبریز و دانشگاه های برتر جهان بپردازیم و شیوه هایآموزش فرایند طراحی در معماری را در دانشگاه های نسل سوم بسنجیم. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن بوده است که معماران مطرح فارغالتحصیل از دانشگاه های برتر جهان و همچنین اساتید این دانشگاه ها فرایندی استاندارد برای طراحی بر اساس نظریات مطرح شده در معماریرا پیروی می کنند و اساتید دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز این فرایند های استاندارد را در شیوه های آموزش دروس طرح به کار می برند. پس دانشگاه هنر اسلامی تبریز در آموزش فرایند طراحی معماری برنامه متناسب با برنامه دانشگاه های کارآفرین را دارد و عمده تفاوت این دانشگاه بادانشگاه های کارآفرین را باید در سایر مقوله ها و شاخصه ها جست و جو کرد.

کلیدواژه ها

فرآیند طراحی ، آموزش فرایند طراحی ، کارآفرینی ، دانشگاه های نسل سوم ، رتبه بندی دانشگاه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.