ضرورت سنجی پیش بینی معماری موزه راه خوزستان در دوره معاصر با تاکید بر تحولات راه و راه سازی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتی میراحمدی

دانشجوی کارشناسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز، خوزستان، ایران

محمدعلی کاظم زاده رائف

عضو هیئت علمی گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز، خوزستان، ایران

صبا میردریکوندی

مدرس مدعو گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز، خوزستان، ایران

چکیده

راه سازی و خیابان کشی های مدرن تا پیش از دوره معاصر از اغلب شهرهای کشور سابقه نداشت. پیدایش حکومت هاینوگرا در احداث و توسعه راه ها، مرمت، نگهداری و تامین امنیت آنها بسیار موثر بود. در سال 1301 خورشیدی با ایجاداداره ای به نام اداره کل طرق و شوارع در وزارت فلاحت و تجارت و فوائد عامه سازمانی برای سامان دهی راه های کشورو بهره برداری از آنها تشکیل شد. امروزه موزه ها دیگر مکانی صرف برای نمایش آثار و یا انباری برای نگهداری دستاوردهای مادی و معنوی بشر نمی باشند و در کنار وظایفی چون جمع آوری، نگهداری و نمایش می توانند زمینه ساز اهدافپژوهشی و آموزشی هم باشند. شناخت میراث مادی و معنوی جوامع انسانی برای تداوم فرهنگ آنها ارزشمند است و موزهها نقش مهم و اساسی در حفظ تداوم فرهنگی و مشخص کردن ارزش ها در جوامع انسانی دارند و در انتقال مفاهیم و پیامهای زندگی بشری از نسلی به نسلی دیگر تاثیر بسزایی دارند. به این ترتیب موزه ها با دارا بودن آثار ارزشمند هنری وتاریخی به عنوان یکی از منابع مهم پژوهش در تاریخ و فرهنگ ایران زمین محسوب می شوند.در این نوشتار سعی شدهاست که با تحلیل تحولات راه و راهسازی و توجه به پتانسیل موجود در استان خوزستان که باعث شناخت بخشی ازتاریخچه راه و راهسازی درتمدن ایران زمین می شود، ضرورت احداث موزه راه بررسی گردد. در این مقاله از شیوه یتحقیقی توصیفی تحلیلی بهره گرفته شده که با استفاده از منابع کتابخانه ای موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز،کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، کتابخانه مرکزی استان خوزستان، کتابخانه معاونت فرهنگی شهرداری اهواز وسایت های اینترنتی جهاد دانشگاهی، سیویلیکا و نشریه های مرتبط با موضوع انجام شده است.

کلیدواژه ها

موزه، راه، راهسازی، معماری معاصر، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.