بررسی تاثیر پوزولان طبیعی (توف) بربتن خودتراکم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_446
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صباغی

گروه عمران، واحدلارستان، دانشگاه آزاداسلامی، لارستان، ایران

محمد کارکن

گروه عمران، واحدلارستان، دانشگاه آزاداسلامی، لارستان، ایران

چکیده

در این آزمایش تاثیر پوزولان طبیعی (توف) بربتن خودتراکم در فاز خمیری و سخت شده مورد بررسی قرار گرفته است به همینمنظور 5 طرح اختلاط برای این آزمایش تهیه و در دو بخش مورد آزمایش قرار گرفت. بخش اول آزمایش های بتن تازه شاملاسلامپ (برای بتن معمولی)، جریان اسلامپ (برای بتن خودتراکم) و زمان جریان (برای بتن خودتراکم) وآزمایشاتجعبه (L.U.V.I) بخش دوم آزمایش های بتن سخت شده شامل مقاومت فشاری و آزمایش مقاومت خمشی بود. نتایج نشان داد که محدوده اسلامپ برای بتن معمولی بین 6 تا 10/5 جریان اسلامپ برای بتن خودتراکم از 55/5 تا 62/5، محدوده زمان جریان اسلامپ برای بتن خودتراکم بین 2/5 تا 4 ثانیه می باشد. مقاومت فشاری در بتن معمولی در فاز سخت شده در 7 روز و 28 روزه 42/47 و 78/52 و در بتن خودتراکم در فاز سخت شده در 7 روزه بین 54/46 تا 7/40 مگاپاسکال می باشدو در 28 روزه بین 25/58 تا 85/49 مگاپاسکال به دست آمده. بنابراین استفاده از مواد پوزولانی باعث افزایش قابل توجه مقاومت فشاری بتن شده است و استفاده از پوزالان توف در این تحقیق باعث کاهش کارایی بتن شده است . بر این اساس بیشترین مقاومت فشاری 7 روزهو 28 روزه، مربوط به نمونه های تقویت شده با 15 % پوزالان توف است. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص است که با گذشتزمان از 7 روز به 90 روز، مدول گسیختگی در نمونه های تقویت شده با پوزالان توف، کاهش یافته است این مطالب نشان میدهدکه مدول گسیختگی بتن مسلح به پوزالان، تا حدود زیادی به شرایط بتن بستگی دارد. استفاده از مواد پوزولانی باعث افزایش قابلتوجه مدول گسیختگی بتن شد. با افزایش سن نمونه ها از 7 روز به 90 روز، مدول گسیختگی ویژه سیمان کاهش یافت.

کلیدواژه ها

بتن، پوزالان، مقاومت فشاری، مدول گسیختگی، جریان اسلامپ مدول الاستیسیته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.