بررسی حریم خصوصی خانه های ایرانی اسلامی از جنبه طراحی معماری و انطباق آن با قرآن کریم و احادیث

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره نجارنصب

گروه معماری، واحد ماهشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،ماهشهر،ایران

احمدرضا کابلی

عضو هیات علمی گروه معماری ماهشهر،دانشگاه ماهشهر،ماهشهر،ایران

چکیده

خانه و مسکن یکی از اساسی ترین نیازهای بشر است؛که بخش اعظمی از ساخت و سازهای درون شهری مربوط بهاین نوع کاربری می باشد.به همین دلیل رویکرد اتخاذ شده بر روی کل شهر اثر گذاشته و دارای جنبه اجتماعی قوی میباشد.خانه برای انسان از چنان اهمیتی برخوردار است که می توان آن را مرکز دنیای فرد نامید. متاسفانه معماری ایرانی و بهتبع آن معماری مسکونی در ایران با ورود الگوهای غربی زیستن، که با زندگی شرقی و ایرانی ناهماهنگ و ناسازگاربود؛ کیفیت سکونت در معماری ایران را روز به روز رو به کاستی و افول نهاد. حریم، حرمت، انس، سکون و آرامش و سایرمفاهیمی که به تعالی و بزرگی روح انسان کمک می کند در حوزه برنامه ریزی امروز مورد غفلت قرار گرفته است.از این رودراین مقاله سعی میگردد که مباحث به تفصیل بصورت تاریخی – توصیفی – تشریحی – تحلیلی در معماری مسکن ایرانیاسلامی بررسی شود که جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای با مطالعه اسناد سخت و نرم می باشد. هدف این مقاله ارائهتعریفی از محرمیت و ریشه یابی عوامل ایجاد در شکل گیری آن در بازشناسی طراحی سازمان فضایی- کالبدی معماریخانه های سنتی ایران می باشد.

کلیدواژه ها

مسکن ، معماری ایرانی – اسلامی ، قرآن و احادیث، محرمیت، سلسله مراتب، درونگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.