خانه کوزه کنانی مشروطه (تبریز: دوره قاجار)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 944
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید شاطری وایقان

گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

محمد دبدبه

گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

چکیده

خانه های تاریخی تبریز بالاخص خانه های مربوط به دوره قاجار دارای ارزش های معنایی فراوانی می باشند عبارتنداز: ارزشهنری، ارزش معماری، ارزش معماری داخلی، ارزش معماری منظر، ارزش معماری ایرانی – اسلامی با محوریت جهاناسلام، ارزش سبک مختص به دوره قاجار، ارزش زیبایی شناسی – زیبایی شناختی و ... و درنهایت ارزش بازه زمانی(تاریخی)، بوده که می توان به عنوان زیربنائی ترین مرتبه خانه سازی در ایران به این دوره اشاره داشت. چراکه با ارتباط بیناین خانه های همسو با بافت های شهری و ارزشمند تاریخی می توان نوعی ارتباط هویتی بین انسان امروزی با گذشته، که ازاهمیت به سزایی برخوردار می باشند نقش موثری ایفاء نمود چه بسا که با تغییرکاربری، باززنده سازی، مرمت می توان به اینمسئله در رسیدن به هویت ساختاری و هویتمندی به تجلی رسید. خانه کوزه کنانی مشروطه را می توان به خاطرفعالیت های نهضت مشروطه که محل اجتماع سران مشروطه خواه ها بود یکی از مهمترین بناها و مکانی برای وقایعسیاست های کشوری تلقی نمود که امروزه به موزه مشروطه مشهور می باشد. روش تحقیق در پژوهش بااستفاده از روشتوصیفی – تحلیلی، با تجزیه وتحلیل داده ها و عملکرد خانه کوزه کنانی مشروطه مورد بررسی و همچنین با مطالعهسیرتاریخی از روش کتابخانه ای و اسنادی استخراج گردیده شده است. بنابراین با مطالعه دقیق این پژوهش به صورتراهبرد کیفی در شیوه مدلسازی ARP (سیستم تشخیص سن بنا)، برای تعیین سن بنا بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

خانه های تاریخی تبریز، دوره قاجار، خانه سازی، ایران، خانه کوزه کنانی مشروطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.