ارزیابی ضریب رفتار ساختمان های فولادی با مهاربند مگابریس

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش فیروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد الکترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

رضا فرخ زاد

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

حسن آقابراتی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

کوثر یزدان نجاد

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

زلزله به عنوان یک پدیده مخرب در اغلب مناطق دنیا ایمنی سازه ها و زندگی ساکنان آن را در معرض تهدید قرار میدهد، بطوریکه کاهش خسارت جبران ناپذیر پدیده زلزله همواره هدف نهایی محققین ودانشمندان علم مهندسی زلزله بودهاست. آسیب های وارد به ساختمان ها در زلزله های اخیر ضرورت ارزیابی احتمال خرابی و میزان خسارت به ساختمانهای موجود را در برابر زلزله های آینده مطرح ساخته است. امروزه برآورد احتمالی خرابی ساختمان ها و خسارات واردهناشی از زلزله توسط روش های احتمالاتی و بوسیله ضریب رفتار ساختمان ها انجام می شود. با توجه به این مهم در اینپژوهش به بررسی و ارزیابی ضریب رفتار ساختمان های فولادی با مهاربند مگا بریس پرداخته شده است. بدین منظور دوسازه 4 و 6 طبقه فولادی بر اساس آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (ویرایش چهارم استاندارد 2800) توسطنرم افزار Etabs طراحی شدند. بر روی سازه های طراحی شده تحلیل استاتیکی غیر خطی (پوش آور) انجام شد و ضرایب شکل پذیری، اضافه مقاومت و رفتار در آنها محاسبه شدند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که با افزودن مهاربندهایمگابریس، ضریب رفتار این سیستم های سازه ای، افزایش محسوسی داشته است.

کلیدواژه ها

ساختمان های فولادی، ضریب رفتار، تحلیل استاتیکی پوش آور، مهاربند مگابریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.