جذابیت گردشگری فضاهای تاریخی تجاری در ابعاد کاربری و فعالیت (بازار سنتی تبریز، بازار بارو لندن و بازار حاج آقاجان مشهد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام خزائی

گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

تکتم حنایی

استادیار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

کیفیت جذابیت عاملی بر جذب و کشش افراد به مکانی خاص و بهره جویی دراز مدت از مکان یا لذت وافر بردن از آن میباشد . جذابیت از بعد گردشگر عاملی برای جذب آن و شناسایی راه های ماندگاری گردشگر است که در این پژوهش بهدنبال جذابیت گردشگری در فضاهای تجاری تاریخی بوده ایم که به دلیل وسعت بحث به بعد کاربری و فعالیت اشاره شده است.مقایسه تطبیقی جذابیت گردشگری در مناطق مختلف موجب می شود به صورت جامع تر و کامل تری فاکتور های موثر برجذابیت گردشگری مورد بررسی واقع شود .این امر تاثیر بسزایی در تقویت ورود گردشگر به منطقه و در نتیجه تعیین گزینههای گردشگران دارد.هدف اصلی این مقاله دستیابی به جذابیت گردشگری فضاهای تجاری تاریخی در بعد کاربری و فعالیت در نمونه موردی (بازار تبریز و بازار حاج آقاجان و بازار بارو در لندن) است. با توجه به بررسی و نتایج بدست آمده مشخص شد که بازارسنتی تبریز به عنوان فضای تاریخی تجاری دارای بیشترین سطح جذابیت گردشگری می باشد و در رتبه دوم بازار بارو درلندن واقع شده و در آخرین رتبه جایگاه بازار حاج آقاجان در نزدیکی حرم رضوی بوده است که هیچگونه مرمت و ساماندهیدر آن صورت نگرفته است. بر اساس تحلیل صورت گرفته در بازار سنتی تبریز مولفه های تجربه ی حسی گردشگر،تنوعکاربری در مقیاس، فاصله محل اسکان، ادغام کاربری و فعالیت، بازسازی ابنیه تاریخی، عامل های تاریخی تجاری کشش دربافت، بهره گیری از زبان جدید تاثیر به سزایی داشته اند. بیشترین شباهت مولفه ی در بین نمونه های ذکر شده ، ادغامکاربری و فعالیت و دعوت کنندگی در رویداد ها و بهره گیری از زبان جدید می باشد و بیشترین تفاوت مربوط به مولفه یفاصله ی محل اسکان و ایجاد فعالیت های برون شهری برای جذب بوده است.

کلیدواژه ها

کیفیت جذابیت، جاذبه ی گردشگری، فضاهای تجاری تاریخی، نقش بازار به منزله جاذبه گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.