مهدکودک بستری برای تعامل کودکان (مطالعه موردی بر تلفیق کودکان مبتال به اخلالات جسمی- حرکتی و عادی)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
- کد COI اختصاصی: CEUCONF07_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1058
نویسندگان
استاد، گروه معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استاد، گروه معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استادیار، گروه توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
فارغ التحصیل، کارشناسی ارشد معماری- معماری، دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
مهد کودک نخستین فضای اجتماعی، آموزشی و تفریحی است ؛ که کودکان پس از فضای خانه تجربه می کنند وبه شکل گسترده تری با همسالان تعامل دارند. در دوران خردسالی و اوایل کودکی (پیش از دبستان) بر اسای قوانینحمایت از کودکان آموزش و پرورش (نظیر قانون آموزش برای همه کودکان معلول، 1975. م ) برای کلیه کودکان درسطوح مختلف توانمندی مطرح می باشد و بر مبنای تعریف مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی در استاندارد 8905 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، فضای است که، امکانات لازم برای نگهداری، پرورش و آموزش پیش از دبستانکودکان سالم (کودکانی که عقب ماندگی ذهنی نداشته و در صورت ابتلا به معلولیت جسمی توان تطبیق و همراهی بابرنامه های مهدکودک را دا شته با شد.) را دارند. در این راستا این مقاله با هدف بررسی دیدگاه والدین و مربیان در خصوصتحقق تعریف فوق و میزان تحقق این تعریف به لحاظ محیط کالبدی در مهدکودک ها انجام گرفته شد. برای این منظورپژوهش به روش توصیفی- تبیینی از نوع پیمایشی تحلیلی انجام گرفته شد و سوالات پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخت مورد پرسش قرار گرفته شد.نتایج بدست آمده ؛ مبین آن است که سه گروه مشارکت کننده در این پژوهش نگاه مثبتی به اجرای طرح فوق داشته ونتایج حاصل از بررسی و ارزیابی داده ها در حوزه مشکلات و پیشنهادات محیط کالبدی مهد کودک ها ارزیابی شده، علاوه براختصاص وسایل و تجهیزات مورد نیاز کودکان مبتلا به اختلالات جسمی _حرکتی در مهد کودک ها، مناسب سازی محیط ورعایت استانداردهای محیطی، ایجاد فضاهای برای آشنایی و تعامل بیشتر کودکان، نمایان توانمندی کودکان و ارتقایاعتماد بنفس کودکان و اختصاص فضاهای برای ارتقای سحط سلامت کودکان نظیر ایجاد فضای برای انجام فعالیت هایکاردرمانی و گفتار درمانی و... نیز در تحقق تعریف سازمان استاندارد از مهد کودک ها و اجرای گسترده تر طرح فراگیر درمهدکودک ها در کشور ضروری می باشند.کلیدواژه ها
مهدکودک تلفیقی، اصل عادی سازی، آموزش فراگیر، کودکان مبتب به اختبمت جسمی- حرکتی و عادیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.