بررسی اثربخشی ستون سنگی با پوشش ژئوسنتتیک بر پاسخ خاک قابل رونگرا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عسگری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

محمدرضا مهدی تبار

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

محمدمهدی سالاری عربی

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

چکیده

سازه ها در مناطق لرزه خیز، مستعد خرابی ناشی از افزایش اضافه فشار آب حفره ای و پتانسیل روانگرایی در لایه هایخاکی قابل روانگرا زیرین آنها می باشند. اهمیت تسلیح خاک های روانگرا در آمار زلزله های گذشته ایران و جهان ، سببگرایش مهندسین ژئوتکنیک به استفاده از روش های گوناگون از جمله شمع کوبی و استفاده از ستون سنگی شده است.ستون های سنگی تاثیرات عمده ای در خاک های مستعد روانگرایی دارند. ستون های سنگی به تنهایی برای تقویت خاک،کارآمدی مورد نظر را ندارند و استفاده از ژئوسنتتیک ها بطور قابل ملاحظه ای باعث کارایی بیشتر ستون های سنگی می-شوند. اگرچه مطالعات عمده برای ارزیابی مهار لایه های ماسه ای به وسیله ی ژئوسنتتیک ها صورت نگرفته است، به منظوربررسی اثر ستون های سنگی با پوشش ژئوسنتتیک بر لایه های ماسه ای شیب دار در این پژوهش تحلیل سه بعدی اجزاءمحدود انجام شده است. در این نوشتار با بکارگیری تحلیل سه بعدی کاملا همبسته دینامیکی در حوزه زمان به وسیله نرم-افزار اجزاء محدود OpenSeesSP و پردازش موازی سعی شده است به بررسی عددی تاثیر پارامتر های مختلف از جمله استفاده از پوشش ژئوسنتتیک، اثر قطر ستون سنگی، اثر ضخامت ژئوسنتتیک، اثر شیب زمین ،ضریب جایگزینی بر کاهشپتانسیل روانگرایی و مقایسه نتایج آنها پرداخته شود. نتایج نشان میدهد که استفاده از ژئوسنتتیک ها بیشترین تاثیر را ازبین پارامترهای بررسی شده بر کاهش جابجایی سطح زمین داشته است.

کلیدواژه ها

روانگرایی ، ستون سنگی ، ژئوسنتتیک، OpenSeesSP، تسلیح خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.