بررسی میزان رضایتمندی کشاورزان شهرستان کیار از شیوه های آبیاری نوین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF10_309
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه شهباز

کارشناسی ارشد رشته جغرافیاگرایش برنامه یزی روستایی

چکیده

کمبود و کاهش تدریجی منابع آب با کیفیت مناسب از مهمترین عوامل محدود کننده تولیدات کشاورزی در ایران است . ازاین رو استفاده بهینه از منابع آب و افزایش راندمان مصرف آن از ضروریات بخش کشاورزی محسوب می شود .در این خصوص استفاده و بکارگیری سامانه های آبیاری تحت فشار به عنوان گزینه ای مناسب به جای روش های سنتی قابل توصیه است در شرایط فعلی، استفاده از فناوریهای نوین آبیاری و مدیریت اقتصادی آب از جمله راه کارهای مهم و موثرمقابله با بحران کمبود آب در بخش کشاورزی است. این تحقیق میزان رضایتمندی کشاورزان از شیوه های آبیاری نوین درشهرستان کیار که از شهرستانهای استان چهار محال و بختیاری است می پردازد و عوامل مختلف اثر گذار بر میزان رضایتمندی آنها راموردبررسی و مطالعه قرار می دهد. جامعه آماری این تحقیق 40 نفراز کشاورزان شهرستان کیار می باشند.این کشاورزان که از شیو ه های نوین آبیاری در مزرارع خود استفاده کرده اند بر اساس پرسشنامه و سوالات مربوط به این موضوع میزان رضایتمندی خود را از اجرای این روشها بیان کرده اند. همچنین میزان روایی این پرسشنامه توسط متخصصان علم کشاورزی وپایایی آن با استفاده از آزمون T تک و بارتلت مورد سنجش قرار گرفت و نتایج نشان داد میان متغیررضایتمندی و کیفیت درک شده همبستگی وجود دارد . همچنین عامل سواد وعامل اقتصادی بر میزان رضایتمندیکشاورزان شهرستان اثر مستقیم داشته است.که بر اساس آن پیشنهاداتی جهت بهبود در رضایتمندی کشاورزان این شهرستان از سیستمهای آبیاری نوین ارائه شده است.همچنین در تحلیل داده ها از جداول Excel وآزمون t تک و kmo وتحلیل براساس نرم افزار spss استفاده شده است.

کلیدواژه ها

رضایتمندی، آبیاری نوین ،کشاورزی، شهرستان کیار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.