تحلیلی بر توزیع فضایی سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF10_291
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 597
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.
چکیده
کشاورزی بعنوان یکی از مهمترین بخشهای متولی امر تولید در نظامهای اقتصادی شناخته میشود و منبعی مهم برای تامین معاش کشورهای در حال توسعه است. بخش کشاورزی به دلیل تامین نیازهای غذایی مردم،تامین مواد اولیه صنایع، اشتغال و ایجاد درآمد برای بخش زیادی از جمعیت دارای اهمیت است. کشور ایران وسایر کشورهای واقع در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بیشترین وابستگی را به واردات مواد غذایی نسبت به سایر نقاط جهان دارند. بنابراین توجه به امنیت غذایی در ایران همواره یکی از اهداف عمده برنامه های توسعه روستایی در بخش کشاورزی بوده است. در همین زمینه باتوجه به استراتژیک بودن تولید محصولات کشاورزی و نقش موثر آن در تامین امنیت غذایی کشور مطالعه الگوهای فضایی کشاورزی ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر تحلیل و بررسی توزیع فضایی سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در پهنه فضایی ایران است. این پژوهش از نوع کاربردی و دارای روش توصیفی _ تحلیلی است. در این پژوهش واحد تحلیل در دو سطح استانی و شهرستانی تعریف شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Arc GIS استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد دو خوشه داغ که بیانگر تمرکز مقادیر بالای سطح زیرکشت محصولات کشاورزی است در پهنه فضایی ایران شکل گرفته است که این خوشه یکی در مناطق غربی و دیگری در شرق کشور ایجاد شده است.کلیدواژه ها
توزیع فضایی، سطح زیرکشت، محصولات کشاورزی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.