ارزیابی اثر محلول پاشی سولوپتاس و کودهای ریزمغذی بر وزن تک میوه ارقام هندوانه هرگون و سامانتا در شهرستان چابهار
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF10_270
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 470
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور
چکیده
به علت شرایط آب و هوایی شهرستان چابهار، می توان آن را یک گلخانه طبیعی محسوب کرد. در حال حاضر، در مزارع این شهر محصوالت خارج از فصل تولید می شود. از میان صیفی جات، هندوانه اصلی ترین محصول تولیدی مزارع چابهار است. که به علت برداشت خارج از فصل با قیمت بالایی در بازار به فروش می رسد و کشت و کار آن از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. برداشت هندوانه در چابهار از بهمن ماه شروع و تا اردیبهشت ادامه دارد. این تحقیق در سال زراعی 97 - 98 در چابهار انجام شد. آزمونها در قالب طرح کرتهای خرد شده نواری در 3 تکرار انجام شد. عوامل مورد بررسی شامل دو عامل کود در 4 سطح شامل: شاهد، سولوپتاس و ریزمغذی ها )مولیبدن، بر، مس، آهن، منگنز( و مصرف توام سولوپتاس + ریزمغذی ها به عنوان نوارهای عمودی و عامل رقم در 2 سطح شامل: هرگون و سامانتا بعنوان نوارهای افقی تعیین شد. بنابراین طرح شامل 8 تیمار و 24 کرت بود. درهر کرت 4 بوته به صورت تصادفی انتخاب و تمام میوه هایشان به وسیله ترازوی دیجیتال توزین گردید و میانگین وزن میوه در هر کرت محاسبه شد. تجزیه واریانس داده های به دست آمده نشان داد که در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف عامل رقم از نظر تاثیر بر وزن تک میوه وجود ندارد. تجزیه واریانس داده های مربوط به تاثیر کود بر وزن تک میوه هندوانه در سطح احتمال 1 درصد نشان داد که وزن تک میوه در تیمار کودی محلول پاشی توام سولوپتاس +ریزمغذی ها اختلاف معنی داری با سایر سطوح کودی دارد.کلیدواژه ها
هندوانه ، هرگون ، سامانتا ، سولوپتاس ، ریزمغذیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.