ارزیابی میزان وقوع و شدت بیماری سفیدک داخلی انگور در استان خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF10_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید نامورحمزانلویی

دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

محمدعلی آقاجانی

دانشیار پژوهش، بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان، ایران.

صفرعلی مهدیان

دانشیار بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

اسماعیل بخشنده

استادیار فیزیولوژی مولکولی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

چکیده

انگور از میوه های مهم و با ارزش است که در نواحی مختلف ایران به ویژه در خراسان شمالی توسط بیماری سفیدک داخلی آلوده می شود. انگور از میوه های مهم و با ارزش است که در نواحی مختلف ایران به ویژه در خراسان شمالی توسط بیماری سفیدک داخلی آلوده میشود. اندازه گیری وقوع بر خلاف شدت بیماری راحت تر و سریعتر است، ولی شدت بیماری بهعنوان شاخص مهم تر به شمار می آید. در این پژوهش ارزیابی بیماری و رابطه ی بین وقوع و شدت بیماری سفیدک داخلی انگور در استان خراسان شمالی (شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان، شیروان و فاروج) طی سالهای 1397 و 1398 مورد بررسی قرار گرفت. میزان وقوع و شدت بیماری در 80 تاکستان انتخاب شده به طور تصادفیاز اول فروردین تا توقف پیشرفت بیماری به صورت هفتگی یادداشت گردیدند. وقوع بیماریدر سال اول 10/27درصد و در سال دوم 51/64 درصد ثبت شد. شدت بیماریدر سال اول بین 1/2 تا 6/6 درصد (میانگین 3/4درصد) و در سال دوم بین 6/4 تا 44/6 درصد (میانگین 25/82 درصد) بود. این اولین گزاش از ارزیابی میزان وقوع و شدت بیماری سفیدک داخلی انگور درایران است.

کلیدواژه ها

سفیدک داخلی ، وقوع بیماری ، اندازه گیری ، تاکستان ، شدت بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.