ارجحیت ذهنی و معیارهای تصمیم گیری کشاورزان در کشت محصولات زراعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF10_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا شاهین رخسار

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

علی نظمی

دانشجوی دکتری شیلات- تولید و بهره برداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

فاطمه حیدرنژاد

د انش آموخته دکتری خاکشناسی- بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک دانشگاه آزاد اسلامی واحداصفهان خوراسگان

چکیده

شهرستان آستانه اشرفیه یکی از قطب های اصلی کشت محصولات زراعی استان گیلان در زمینه تولید برنج و بادام زمینی محسوب می شود که متاسفانه در سال های اخیر با افت کیفی و کمی منابع آب روبرو شده است. پژوهش حاضر باهدف اولویت بندی کشت محصولات زراعی این منطقه با استفاده از روش فرایند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی AHP و ترجیحات ذهنی کشاورزان صورت گرفته است. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه و به روش نمونه گیری هدفمند از 30 کشاورز خبره جمع آوری گردید. یافته های پژوهش نشان داد که مهم ترین معیارهای تعیین کننده کشت محصولات زراعی شهرستان آستانه اشرفیه به ترتیب بازار فروش و درآمدزایی محصولات تولیدی می باشد. همچنین برنج و بادام زمینی به ترتیب رتبه اول و دوم ارجحیت ذهنی کشاورزان در کشت محصولات با در نظر گرفتن معیارهای درآمدزایی، اشتغال زایی، بازار فروش و هزینه تولید به دست آوردند. از نظر معیار کمبود آب، محصولات بادام زمینی و لوبیا در رتبه های اول و دوم قرار گرفتند. در مجموع و با توجه به جمیع معیارهای مورد بررسی، نتایج نشان داد اولویت ذهنی کشاورزان در انتخاب الگوی کشت به ترتیب برنج، بادام زمینی و لوبیا میباشد.

کلیدواژه ها

کشت، گیلان، برنج، بادام زمینی، تحلیل سلسله مراتبی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.