برآورد آستانه فرسایش بادی بر روی تلماسه های مشجر تثبیت شده (مطالعه موردی: جنگل زوئیر شهر ملاثانی)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF10_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 528
نویسندگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان – استادیار گروه مهندسی طبیعت
چکیده
افزایش هدر رفت منابع خاک در حوضه های آبخیز ،چالشی مداوم است که با افزایش جمعیت و فشار وارده بر منابع طبیعی و کشت وکارهای ناپایدار در خاک ها و اراضی شیبدار، موجب کاهش تولید در اراضی گشته و همچنین ،کاهش روزانه نسبت اراضی به جمعیت ساکن، باعث فشار بیشتر بر اراضی و منابع طبیعی شده است. حوضه ی زوئیر با وسعت280هکتار در شرق ملاثانی واقع شده است در این منطقه پوشش گیاهی ضعیف بود و بیشترین وسعت منطقه، خاک لخت و فرسایش یافته است. فرسایش غالب منطقه فرسایش بادی می باشد. در ارتباط با فرسایش بادی با استفاده از مدل اریفراصلاح شده و سرعت آستانه فرسایش بادی با استفاده از روابط تجربی ولیکانوف استفاده شد. بطوریکه به ترتیب برای هر سه واحد کاری میزان سرعت آستانه فرسایش بادی در واحدکاری یک 4/21 متربرثانیه، واحدکاری دو 4/24 متربرثانیه و برای واحد کاری سه 4/22 متر بر ثانیه محاسبه گردید. مقدار خروجی مدل اریفر به منظور مقدار فرسایش بادی واحدهای کاری به طوری برآورد شد که واحد کاری یک 1698/8، واحدکاری دو 1200/2 و واحدکاری سه 1324/7 تن بر کیلومترمربع را نشان دادند.کلیدواژه ها
فرسایش بادی، رسوب، تپه های ماسه ای، زوئیر.مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.