بررسی اثرات کود بیولوژیک نیتروکارا و محلول پاشی کود اوره روی عملکرد و اجزاء عملکرد گندم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF10_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ابراهیمی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

سعید خرمی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کاربرد کود نیتروکارا و زمان های مختلف محلول پاشی کود اوره بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم مهرگان در منطقه خبریز شهرستان ارسنجان، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر قالب بلوکهای کامل تصادفی ، در سال زراعی 1397-98به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل کود نیتروکارا )N( در سطوح::N1 عدم کاربرد کود نیتروکارا در طول فصل رشد)شاهد(، :N2 کاربرد نیم لیتر در هکتار کود نیتروکارا، : N3 کاربرد یک لیتر در هکتار کود نیتروکارا U(کود اوره( در سطوح: :U1 عدم محلول پاشی اوره )شاهد( :U2 محلول پاشی اوره در مرحله پنجه زنی گندم :U3 محلول پاشی اوره در مرحله ساقه دهی گندم. نتایج نشان داد میانگین مربعات محاسباتی برای کاربرد کود نیتروکارا بر تعداد سنبله در سطح، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، ارتفاع گیاه، طول سنبله گیاه و همچنین محلول پاشی کود اوره بر ارتفاع گیاه و طول سنبله و اثر متقابل کاربرد کود نیتروکارا و زمان پخش کود اوره بر میزان ارتفاع گیاه و طول سنبله گیاه اختالف معنی داری در سطح یک درصد نشان دادند. همچنین محلول پاشی کود نیتروکارا بر شاخص سطح برگ، عملکرد بیولوژیک، عملکرددانه، شاخص برداشت و پخش کود اوره بر تعداد دانه درسنبله، وزن هزار دانه، شاخص سطح برگ، عملکرد بیولوژیک،عملکرد دانه، شاخص برداشت و اثر متقابل کاربرد کودنیتروکارا و زمان های مختلف محلول پاشی اوره بر تعداددانه در سنبله، وزن هزار دانه ، شاخص سطح برگ، عملکردبیولوژیک، عملکرد دانه و شاخص برداشت در سطح 5 % معناداربودند.لذا کاربرد یک لیتر نیترو کارا در هکتار به همراه محلول پاشی اوره در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی در منطقه خبریزبرای به دست آوردن بهترین عملکرد و اجزا عملکرد در گندم توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

گندم، کود نیتروکارا، محلول پاشی اوره، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.