بررسی نقش هورمون های گیاهی و فیتوکلاتین ها در گیاهان تحت تنش فلزات سنگین
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF10_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2099
نویسندگان
استادیار دانشگاه پیام نور، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تهران، ایران
چکیده
فلزات سنگین باعث تغییرات فیزیولوژیکی متعددی در گیاهان مانند مهار رشد و فتوسنتز، تغییر در فعالیت آنزیمها و تشکیل رادیکال های آزاد می شوند. مکانیسم های دفاعی متعددی برای تنش فلزات سنگین وجود دارد، از جمله سنتز فیتوکلاتین ها و هورمون های گیاهی یا تنظیم کننده های رشد گیاهی را می توان نام برد. فیتوکلاتین ها ترکیباتی هستند که از گلوتاتیون ساخته شده و در تحمل تنش فلزات سنگین نقش دارند. زمانی که گیاهان ذرت، برنج و گندم تحت تنش کادمیوم قرار گرفتند، مشخص شد که سنتز فیتوکلاتین ها در این گونه ها برای سمیت زدایی کادمیوم افزایش یافته است. بنابراین فیتوکلاتین ها می توانند به فلزات سنگین باند شده و آن را غیرفعال کنند. همچنین مانند بقیه تنشهای غیر زیستی، تنش فلزات سنگین باعث تغییر در متابولیسم هورمون های گیاهی یا تنظیم کننده های رشد گیاه می شود. مشخص شده است که هورمون های گیاهی در سمیت زدایی فلزات سنگین از طریق سنتز ترکیباتی مانند فیتوکلاتین ها در گیاهان نقش دارند. بنابر این بین هورمون های گیاهی و فیتوکلاتین ها برای سمیت زدایی گیاهان در برابر تنش فلزات سنگین ارتباط وجود دارد. بسته به نوع هورمون ها یا تنظیم کننده های رشد گیاهی می توانند اثرات مثبت یا منفی بر روی سنتر فیتوکلاتین ها در گیاهان تحت تنش فلزات سنگین داشته باشند.کلیدواژه ها
گیاهان، فلزات سنگین، فیتو کلاتین، هورمونمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.