تاثیر کاربرد اسید هیومیک بر اجزای عملکرد ژنوتیپ های نخود در شرایط دیم ارتفاعات البرز شرقی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF10_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 579
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی بهاران گرگان
استادیار موسسه آموزش عالی بهاران گرگان
استاد پایه موسسه آموزش عالی بهاران گرگان
چکیده
بهمنظور بررسی تاثیر اسید هیومیک و زمان مصرف آن بر اجزای عملکرد ارقام مورد بررسی، آزمایشی در قالب بلوک کامل تصادفی بهصورت فاکتوریل در سه تکرار، و در دوسطح شامل ارقام عادل، آزکان، و بیونیچ و سه تیمار بذر مال اسید هیومیک، محلول پاشی با ماده اسید هیومیک، وبدون مصرف اسید هیومیک یا شاهد در ارتفاعات البرز شرقی استان گلستان اجرا و در زمان برداشت نیز کلیه اجزای عملکرد اندازه گیری شد. اثرساده رقم بر شاخص برداشت، عملکرد اقتصادی، وزن 100 دانه، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف دربوته، طول بوته، تعداد شاخه در بوته و طول غلاف معنی دار شد. اثر ساده تیمار های مختلف کودی نخود با اسید هیومیک بر عملکرد بیولوژیک یا بیوماس، عملکرد اقتصادی یا عملکرد دانه، تعداد شاخه در بوته و طول غلاف معنی دار شد. اثرات متقابل رقم، کود اسید هیومیک بر وزن دانه در بوته، تعداد شاخه در بوته معنی دار شد. در بررسی میانگین کرت های مورد آزمایش مشخص شد که در مجموع رقم آزکان هم عملکرد بیولوژیک و هم در عملکرد اقتصادی نسبت به دو رقم دیگر در شرایط یکسان محیطی، بهتر است و بعد از آن رقم عادل قرار میگیرد. در بررسی میانگین کرت های مورد آزمایش مشخص شد که در مجموع تیمار کودی بذر مال در کلیه صفات اندازه گیری شده عملکرد بهتری از خود نشان داد و بعد از آن تیمار محلول پاشی قرار دارد.کلیدواژه ها
اسید هیومیک، اجزای عملکرد، بذرمال اسید هیومیک، محلول پاشی اسید هیومیک، نخودمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.