تعیین اندازه مطلوب گلخانه برای محصولات کشاورزی( مطالعه موردی شهرستان ورامین)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF10_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 480
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران
چکیده
با توجه به اهمیت سیستم های گلخانه ای و شرایط آب و هوایی شهرستان ورامین، در این مطالعه بهره وری نهاده ها و اندازه-ی بهینه ی گلخانه های خیارو گوجه فرنگی شهرستان ورامین در سال زراعی 1396-1395 مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های مورد نیاز با استخراج از 38 پرسشنامه گلخانه های خیارو 35 پرسشنامه گلخانه های گوجه فرنگی و مصاحبه با بهره برداران خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای در منطقه مورد مطالعه از روش نمونه گیری تصادفی ساده بدست آمد. آماره ها و آزمون های مختلف اقتصادسنجی نشان دادند که تابع کاب داگلاس، فرم برتر برای برازش ارتباط بین نهاده های مورد استفاده در گلخانه های خیار و گوجه فرنگی و میزان تولید این محصولات می باشند. بر اساس یافته های تحقیق، اندازه ی بهینه گلخانه های خیار شهرستان ورامین در سال زراعی مورد نظر برابر 10/5 هکتار است. اندازه ی بهینه گلخانه های گوجه فرنگی شهرستان ورامین در سال زراعی مورد نظر برابر 13/8 هکتار است. برای تابع تولید خیار مجموع کشش های معنی دار برابر1/48 بدست آمد. بزرگ تر بودن این کشش از عدد یک، بیانگر وجود بازده صعودی نسبت به مقیاس است؛ اما بر اساس آزمون والد بازده فزاینده به مقیاس تایید نشد. برای تابع تولید گوجه فرنگی مجموع کشش های معنی دار برابر 1/01 بدست آمد که بیانگر وجود بازده صعودی نسبت به مقیاس است. همچنین بر اساس آزمون والد بازده فزاینده به مقیاس تایید شد.کلیدواژه ها
گلخانه، اندازه بهینه، تابع کاب- داگلاس، بازده فزایندهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.