بررسی تاثیر سکوت سازمانی بر سرمایه اجتماعی با تاکید برنقش میانجی تعهد سازمانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF04_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل آذر

استاد گروه مدیریت، دانشکده مدیریت اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

منصوره معینی کربکندی

دانشجوی دکترای رفتار سازمانی، دانشکده مدیریت اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سکوت سازمانی بر سرمایه اجتماعی با تاکید بر نقش میانجی تعهد سازمانی صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها پیمایشی از گروه پژوهشهای توصیفی است. جامعه آماری کلیه کارشناسان شاغل در شهرداری منطقه ده تهران به تعداد 225 نفر است که تعداد نمونه آماری بدست آمده 90 نفر میباشند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه سکوت سازمانی ارائه شده توسط واکولا و بوراداس (2005) و پرسشنامه تعهد سازمانی ارائه شده توسط آلن و می یر ( (1997 و راماناتان (2014) و پرسشنامه سرمایه اجتماعی ارائه شده توسط ناهاپیت و گوشال (1998 ) و اسکار (2010) است. به منظور تحلیل داده ها نیز از تکنیکهای تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار SMARTPLS نسخه 2 استفاده شده است. نتایج حاکی از تاثیر مثبت و معنادار سکوت سازمانی و تعهد سازمانی بر سرمایه اجتماعی میباشد. همچنین تمامی ابعاد سکوت سازمانی بر سرمایه اجتماعی تاثیر دارند و تعهد سازمانی به عنوان عامل میانجی ایفای نقش میکند. به عبارتی، احساس کارکنان از سکوت سازمانی میتواند بر سرمایه اجتماعی موثر بوده و در بسیاری موارد، سهم سکوت سازمانی در تاثیرگذاری بر سرمایه اجتماعی، بیشتر از سهم تعهد سازمانی بوده است.

کلیدواژه ها

سکوت سازمانی، ابعاد سکوت سازمانی، تعهد سازمانی، سرمایه اجتماعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.