چارچوب فرایندی مدیریت بحران در شهرداری های ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدل ها و تکنیکهای کمی در مدیریت
- کد COI اختصاصی: QMTM02_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 644
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
چکیده
بحران، در اثر رخدادها و عملکردهای طبیعی و انسانی و به طور ناگهانی به وجود می آید، مشقت، سختی و خسارت را به یک مجموعه یا جامعه انسانی تحمیل می کند و برطرف کردن آن نیاز به اقدامات و عملیات اضطراری و فوق العاده دارد. مدیریت بحران به مجموعه اقدامات پیش و پس از وقوع بحران گفته می شود که احتمال وقوع بحران را کاهش داده و یا شدت اثرات آن را به حداقل می رساند. برای مدیریت صحیح بحران، اولین گام، شناخت درست فرآیندهایی است که پیش و پس از وقوع بحران باید اجرا شوند. مدلسازی فرایندهای مدیریت بحران در هر چهار مرحله ی پیشگیری، آمادگی، پاسخ و بازسازی، یکی از موثرترین راه های مدیریت نظام مند بحران است. با مستندسازی فرایندها و دستورالعمل های کاری امکان کنترل، ارزیابی و بهبود مستمر ایجاد شده و به کاهش خسارات و افزایش تاب آوری شهر منتج می شود. در این مقاله به ارائهی یک چارچوب فرایندی برای مدیریت بحران در شهرداری شهرهای ایران پرداخته شده است. این چارچوب فرایندی از طریق مطالعات بین المللی و بررسی پژوهش های معتبر این حوزه و همچنین بومی سازی دقیق با شرایط شهرداری شهرهای ایران استخراج شده استکلیدواژه ها
بحران، مدیریت بحران، چارچوب فرایندی، مدل های مرجع فرآیندی.مقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.