شناسایی و رتبه بندی ریسک های تولید در کارخانه صنایع خانگی با استفاده از روش FMEA

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدل ها و تکنیکهای کمی در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: QMTM02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بندری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

امروزه تولید در کارخانه ها ازجانب ریسک ها و خطرات مختلفی تهدید می شود که کارایی را کاهش داده و بر عملکرد کسب و کار تاثیر می گذارد. دراین بین صنعت به ویژه صنایعی که به سمت خط تولید طولانی تر حرکت می کنند مانند صنعت لوازم خانگی و صنعتی به واسطه برخورداری از شبکه ای متشکل از سازمان های مستقل و مرتبط که با تشریک مساعی در راستای کنترل مدیریت و بهبود جریان مواد و اطلاعات از تامین کننده تا مشتری نهایی با یکدیگر همکاری می کنند با ریسک بیشتری مواجه می باشند. در صورتی که بتوان ریسک های موجود در هر صنعت یا پروژه را به صورت صحیحی شناسایی کرد می توان در برابر وقوع آن تدابیر خاصی اندیشید و شرکت یا سازمان مورد نظر را از آسیب جبران ناپذیر مصون داشت. هدف از پژوهش حاضر شناسایی و ارزیابی ریسک های کارخانه در صنعت لوازم خانگی و صنعتی ایران و به طور نمونه یک شرکت لوازم خانگی و صنعتی به منظور اولویت بندی و تعیین ریسک های بحرانی بر اساس شاخص های تعیین شده است تا مدیران ارشد سازمان بتوانند با توجه به زمان و منابع در اختیار جهت مقابله با هر یک از آنها آمادگی لازم را کسب نمایند. این پژوهش شامل سه مرحله می باشد در مرحله اول ریسک های موجود در شرکت از طریق مرور ادبیات و مصاحبه با افراد خبره و با تجربه و بر اسا روش ساختار شکست ریسک شناسایی گردیده است . در مرحله دوم ریسک های شناسایی شده از طریق جمع آوری داده های مورد نظر به وسیله پرسش نامه و استفاده از روش تجزیه و تحلیل حانت خطا و اثرات ناشی از آن مورد ارزیابی قرار گرفته است در مرحله سوم مجددا ریسک های شناسایی شده در مرحله اول از طریق روش تاپسیس مورد بررسی و رتبه بندی قرار گرفته و نتیجه حاصله با نتیجه قبلی مقایسه و در نهایت تعداد 13 ریسک به عنوان ریسک های بحرانی کارخانه معرفی گردیده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.