بررسی کاربرد زراعی آب خاکستری در روند تغییرات کیفی خاک
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین سمینار ملی جایگاه آبهای بازیافتی و پساب در مدیریت منابع آب
- کد COI اختصاصی: SARVAB02_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1568
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
چکیده
رشد تصاعدی جمعیت همگام با خشکسالی بویژه در مناطق خشک و نیمه خشک محدودیت منابع آبی را افزایش داده است از این رو استفاده از ابهای بازیافتی از جمله پساب تصفیه خانه ها به عنوان یک ابزار مهم مدیریت منابع آب نه فقط در مناطق خشک بلکه درمناطق مرطوب دنیا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است با توجه به اینکه پسابهای شهری خیلی کم تحت تاثیر خشکسالی قرا رمی گیرند لذا فاضلاب تصفیه شده در صورت راهبردهای مدیریتی متناسب با شرایط هر منطقه یک منبع ابی مطمئن جهت استفاده مجدددر کشاورزی خواهد بود با این توصیف این پژوهش با دو تیمار ابیاری پساب و اب معمولی و دو عمق 30-15 و 15-0 سانتی متر در 3 تکرار برروی خاک های منطقه رامهرمز تحت کشت گیاه ریحان در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با هدف ارزیابی کیفی تیمارهای الودگی آب خاکستری و اثر کاربرد زراعی ان بر برخی خصوصیات خاک طراحی و اجرا شد. به همین منظور پیش از کاشت و پس از برداشت گیاهان نمونه برداری از خاک صورت گرفت پساب کاربردی از نظر پارامترهای الودگی نظیر COD,TSS در مرز مجاز می باشد و طی روند تصفیه PH پساب تغییر محسوسی نداشته است. تخلخل خاک و درصد رطوبت ظرفیت زراعی در اثر کاربرد پساب در مقایسه با شاهد با افزایش مدت زمان ابیاری افزایش معنی داری داشته است و این افزایش معنی دار داشته است و این افزایش در عمق میانی بیشتر بوده است.کلیدواژه ها
پساب، تخلخل، رطوبت ظرفیت زراعی، الودگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.