مقایسه ی مهارت مثبت اندیشی، افکار ناکارآمد و تاب آوری در افراد افسرده و سالم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام مولائی

دکتری و پسادکتری تخصصی روانشناسی مشاوره،استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ایران،

فاطمه لطفی

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد اردبیل، ایران،

اسماعیل صدری دمیرچی

دکتری تخصصی روانشناسی مشاوره،استادیار گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران،

چکیده

هدف از تحقیق حاضر مقایسه ی مهارت مثبت اندیشی، افکار ناکار آمد و تاب آوری در افراد افسرده و سالم بود. روش پژوهش حاضر از نوع عل6ی- مقایسه ای و جامعه آماری بیماران افسرده و افراد سالم مراجعه کننده به مراکز درمانی سطح شهر اردبیل در سال 1398 می باشد که با توجه به نوع تحقیق، حجم نمونه آماری برابر 75 بیمار افسرده و تعداد 75 فرد سالم تعیین گردید و با استفاده از روش نمونه گیری مستمر و تصادفی از بین جامعه آماری انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه های استاندارد تاب آوری کونور و دیویدسون، افکار خود آیند مثبت اینگرام و ویسنیکی، و افکار ناکارآمد وایزمن و بک بود. اطلاعات گرداوری شده با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) در نرم افزار spss20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که مهارت مثبت اندیشی، افکار ناکارآمد و تاب آوری در افراد افسرده و سالم متفاوت است و مهارت مثبت اندیشی و تابآوری در افراد سالم بیشتر از افراد افسرده است و همچنین مقدار افکار ناکارآمد در افراد افسرده بیشتر از افراد سالم میباشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که افکار ناکارآمد و غیرمنطقی در نزد افراد افسرده در سطح بالاتری نسبت به افراد سالم قرار دارد و همین امر در نهایت منجر می شود تا افراد افسرده در زندگی روزمره بجای آنکه از مهارت مثبت اندیشی و تاب آوری استفاده نمایند، از راهبردهای ناکارآمدی استفاده می نمایند. بنابراین می توان با آموزش مهارت مثبت اندیشی و راهبردهای مقابله ای کارآمد سطح تاب آوری در افراد افسرده را ارتقا داده و به درمان این افراد کمک نمود.

کلیدواژه ها

مهارت مثبت اندیشی، افکار نا کار آمد، تاب آوری، افسردگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.