بررسی میزان شیوع قلدری سنتی و سایبری در دانش آموزان کلاس دوازدهم شهراردبیل در سال تحصیلی1396-97

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن بیات

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی

رسول شهبازی

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی

کیوان ثریا

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی

مهسا محبوب

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی

فرداد دیدار

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اردبیل

سپهر بدرخانی

گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد زنجان

چکیده

قلدری، رفتاری پرخاشگرانه و عمدی است که توسط فردی روی یک فرد دیگر اعمال میشود. هدف از پژوهش حاضر بررسی شیوع قلدری سنتی و سایبری در بین دانش آموزان کلاس دوازدهم دوره متوسطه شهر اردبیل در سال تحصیلی 1396-97 بود.روش پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان شهر اردبیل بوددند، که تعداد 443 نفر(237 پسر و 206 دختر) به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه قلدری( (BS هندوجا و پاتچین استفاده گردید. برای تجزیه تحلیل داده ها آزمون آماری T و X2 استفاده گردید. یافته ها نشان داد که شیوع قلدری سنتی در پسران 5/4 درصد و در دختران 2/9 درصد و شیوع قلدری سایبری در پسران 10/1 درصد و دختران 3/4 درصد بود. تحلیل داده ها با X2 نشان داد بین شیوع قلدری سنتی با ترتیب تولد (P< 0/01) و قلدری سایبری با وضعیت اقتصادی (P< 0/01) و جنسیت (P< 0/05) رابطهای معناداری وجود دارد. اما بین قلدری سنتی با جنسیت و وضعیت اقتصادی و قلدری سایبری با ترتیب تولد رابطهای معناداری وجود نداشت .(P> 0/05) میزان شیوع قلدری در بین دانش آموزان این مطالعه بالا بود که ضرورت توجه بالینی و زود هنگام به این گروه را بیان میدارد.

کلیدواژه ها

قلدری، شیوع، نوجوانی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.