تحلیل هواشناسی و شبیه سازی عددی سیل فروردین 1398 لرستان با استفاده از مدل جوی WRF
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
- کد COI اختصاصی: IFMC07_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 787
نویسندگان
دانشجوی دکترای هواشناسی در پژوهشکده هواشناسی
انشجوی دکترای هواشناسی در پژوهشکده هواشناسی
انشجوی دکترای هواشناسی در پژوهشکده هواشناسی
انشجوی دکترای هواشناسی در پژوهشکده هواشناسی
انشجوی دکترای هواشناسی در پژوهشکده هواشناسی
چکیده
بارش های شدید در روزهای 11 تا 13 فروردین 1398 در غرب ایران منجر به رویداد سیل و تحمیل خسارات گستردهای در بسیاری از نقاط استان لرستان شد. در این مقاله با استفاده از مدلسازی عددی به کمک مدل هواشناسی WRF شرایط هواشناسی و رواناب ناشی از رخداد سیل فروردین 1398 شبیه سازی شده است. شرایط همدیدی جوی با استفاده از داده های Era-Interim بررسی شده و سپس با استفاده از مدل WRF شبیه سازی بارش و رواناب از ابتدای 10 تا انتهای 14 فروردین، یا به عبارت دیگر یک روز پیش و پس از رخداد بارش های شدید در غرب ایران، انجام شد. بررسی نتایج و نقشه های خروجی مدل نشان داد که مدل WRF به عنوان یک مدل معتبر هواشناسی در شبیه سازی رواناب نیز از عملکرد مناسبی برخوردار بوده و بارش های شدید در روزهای 11 تا 13 فروردین و آغاز رخداد سیلاب را در 12 فروردین تا حد قابل قبولی برآورد نموده است. به صورتی که میتوان سامانه های هشدار سیل را با استفاده از مدل WRF در مقیاس های محلی و منطقه ای راه اندازی نمود.کلیدواژه ها
سیل لرستان، مدل WRFمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.